Здавати зношені купюри можна буде у всі банки

1570 0
Норми наберуть чинності з 1 вересня 2020 року.
Фото: Вісник

Фото: Вісник

Національний банк України дозволив усім банкам приймати від клієнтів зношені купюри гривен. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зокрема регулятор уточнив визначення низки ознак зношення та пошкодження банкнот. Окрім цього, на інкасаторські компанії поширили вимоги, які раніше виконували тільки банки і які стосуються вилучення і передавання сумнівних банкнот для досліджень до Національного банку, а також вилучення та передавання банкнот, зафарбованих спеціальним розчином, до правоохоронних органів.

Такж НБУ запровадив нову вимогу щодо організації та проведення банками та інкасаторськими компаніями навчальних заходів

Відповідні норми наберуть чинності з 1 вересня 2020 року. Додамо, що раніше зношені банкноти приймали лише визначені банки, зокрема Ощадбанк, Приватбанк та Райффайзен Банк Аваль.

Нагадаємо, головою Нацбанку призначили Кирила Шевченка, а попередній керівник НБУ Яків Смолій заявив про політичний тиск на установу.

Довідка

Зношеними вважаються банкноти, що мають потертості, часткову втрату фарб на зображеннях, розпушення та втрату папером жорсткості, загальні або локальні забруднення, плями та написи, відбитки штампів, надриви або надрізи, отвори та проколи, відірвані та склеєні краї або кути, а також склеєні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!