Зеленському та українському народу вручили премію Карла Великого

818 0
Президент України отримав цю нагороду від імені усього українського народу.
Фото: Deutsche Welle

Фото: Deutsche Welle

Президент України Володимир Зеленський особисто прибув до Аахена на отримання Міжнародної премії імені Карла Великого. Про це повідомили в Deutsche Welle.

Президент України отримав цю нагороду від імені усього українського народу. Першим вітальну промову з цієї нагоди виголосив канцлер Німеччини Олаф Шольц. 

«Вручення премії Карла Великого означає не кінець, а новий початок подальшої інтеграції в Європу разом з Україною, країнами Західних Балкан і Молдовою, а в довгостроковій перспективі також Грузією», – зазначив Шольц.

Своєю чергою президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що народ України як ніхто інший заслуговує отримати премію Карла Великого. За її словами, Україна бореться за цінності та зобов'язання, які втілює ця премія.

Після вручення нагороди виступив Зеленський. Спершу він висловив подяку усім присутнім за теплі слова на адресу України та її народу.

Читайте також: «До контрнаступу ми готові», – Зеленський

«Ми маємо стати переможцями, щоб саме наш з вами погляд на життя залишився в Європі. Шановна Європо, Україна пропонує тобі перемогу, яка обернеться миром і збереже тебе», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський прибув у ФРН, щоб обговорити з лідерами Німеччини подальшу військову допомогу Україні, післявоєнну реконструкцію держави та інтеграцію з НАТО і ЄС.

Для довідки

Премію імені Карла Великого вручають за внесок в об'єднання Європи з 1950 року. Одними з перших її лауреатів були британський прем’єр-міністр Вінстон Черчіль та перший федеральний канцлер ФРН Конрад Аденауер. У різні роки її отримували відомі політики та громадські діячі: Вацлав Гавел, Анґела Меркель, Еммануель Макрон, Папа Римський Франциск та інші.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!