Зеленський підписав закон про нацменшини. Чому це важливо

1081 0
В законі врахували деякі рекомендації Венеційської комісії.
Фото: ОП

Фото: ОП

У пʼятницю, 3 листопада, президент України Володимир Зеленський підписав про «Про національні меншини (спільноти) України». Документ має пришвидшити європейську інтеграцію України. Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні.

«Підписав сьогодні важливий закон щодо національних спільнот. Реалізували ще один критерій для нашої євроінтеграції. Додаткові гарантії для національних спільнот в Україні, додаткові гарантії для нашого руху в Євросоюз. Продовжуємо роботу далі у виконанні рекомендацій Єврокомісії», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський підписав закон про ліквідацію селищ міського типу

Додамо, в ухваленому законі врахували рекомендації Венеційської комісії, оскільки раніше вона критикувала документ. Проте в Україні не погодилися з усіма рекомендаціями, адже усі положення могли б обмежувати права української мови.

Для довідки

Національна меншина (спільнота) України – це стала група громадян України, які не є етнічними українцями, проживають на території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, об’єднані спільними етнічними, культурними, історичними, мовними та/або релігійними ознаками, усвідомлюють свою приналежність до неї, виявляють прагнення зберегти і розвивати свою мовну, культурну, релігійну самобутність.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!