Зеленський пояснив, чому українців не попередили про вторгнення росії

2463 0
За його словами, якби українці знали завчасно, то росія б захопила Україну за три дні.
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що якби влада попередила українців про вторгнення росії завчасно, то окупанти захопили б Україну за три дні. За його словами, від початку масштабного вторгнення росії Україна почала втрачати від 5 до 7 мільярдів доларів на місяць. Про це він сказав у інтерв’ю WP.

«Якби ми це повідомили (що росія готує вторгнення – ред.) – а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, – тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні. Я не кажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому, що під час хаосу люди тікають з країни», – сказав він.

Читайте також: Зеленський відреагував на петицію про виїзд чоловіків за кордон

Президент додав, що коли почалося вторгнення – українці були настільки сильними, наскільки могли бути. Частина наших людей виїхала, але більшість залишилася тут, воювали за свої домівки.

«І як би цинічно це не звучало, але це люди, які все зупинили. Одна справа, коли хаос контрольований і це військовий час — ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру», – зазначив глава держави.

Нагадаємо, як повідомляло NYT, Україна після отримання нового озброєння великої дальності змінює свою військову стратегію. Видання зазначає, що з весни до літа українські війська зазнавали обстрілів з боку російської артилерії на сході України, поступово втрачаючи позиції й до 200 військових на день у нерівних боях. Але останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї і досягла успіху, принаймні на даний момент, в уповільненні просування росії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!