Зеленський прокоментував петицію про скасування заборони виїзду чоловіків за кордон

4032 0
Президент сказав, що коли звертаються з пропозицією, щоб чоловіки могли виїхати з країни, то це не зовсім до нього.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський вважає, що петиція про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку має адресуватися не йому, а батькам полеглих воїнів. Про це він заявив під час спільної з президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції, пише Укрінформ.

«Ви знаєте, я, напевно, не до кінця розумію, до кого ця петиція – до мене, а, може, ця петиція повинна адресуватися до батьків тих воїнів, яких втратили через те, що вони захистили ціною свого життя Україну, ту чи іншу область, той чи інший регіон, те чи інше місто. Ви знаєте, що у більшості своїй (захищали – ред.) не своє місто, де народилися. Сьогодні від 50 до 100 людей можуть гинути на найскладнішому напрямку сходу нашої держави, вони захищають нашу державу й нашу незалежність», — сказав президент.

Водночас він наголосив, що закон встановлює певний термін для розгляду петиції та офіційної відповіді на неї.

Читайте також: Чоловіків можуть зобов’язати повернутися з-за кордону під час війни

Глава держави зауважив, що коли звертаються з пропозицією, щоб чоловіки могли впродовж воєнного стану поїхати з країни, то це не зовсім петиція до нього. 

Додамо, що звернення про скасування заборони для чоловіків призовного віку виїжджати за межі України була оприлюднена 18 травня, і за три дні набрала набрала необхідні 25 тисяч голосів. 

Нагадаємо, на період дії воєнного стану обмежили виїзд чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років. Додамо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!