США дали «зелене світло» країнам НАТО на постачання винищувачів Україні

6407 0
Наразі США обговорюють з офіційною Варшавою таку можливість.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Сполучені Штати дали «зелене світло» тим країнам НАТО, які хочуть постачати винищувачі Україні. При цьому у Вашингтоні зауважили, що продовжують намагання зупинити вторгнення Росії в Україну. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише CBS news.

«Насправді ми зараз говоримо з нашими польськими друзями про те, що ми могли б зробити, щоб заповнити їхні потреби, якщо вони насправді вирішать надати ці винищувачі українцям. Що можемо зробити? Як ми можемо допомогти подбати, щоб вони отримали чим замінити літаки, які вони передають українцям», – сказав Блінкен.

Наразі адміністрація Байдена проводить перемовини щодо цього з офіційною Варшавою. Зокрема, обговорюють можливість способу передачі літаків Україні.

Він додав, що США працюють з українською владою, щоб отримати поточну оцінку потреб України. Після цього США і партнери оцінять, що можуть надати. 

«Я не можу говорити про час, але можу просто сказати, що ми розглядаємо це дуже, дуже активно», – сказав Блінкен. 

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Держсекретар США, який перебував перебував у Східній Європі на зустрічі з союзниками США, сказав, що країни НАТО та члени «Великої сімки» «працюють разом», щоб посилити тиск на Росію, в тому числі за допомогою додаткових санкцій, які будуть запроваджені найближчими днями. При цьому він зауважив що вплив санкцій вже нищівний.

Ентоні Блінкен додав, що Путні «подвоює та заглиблюється у цій агресії проти України». Проте, навіть якщо війна триватиме місяцями, Україна все ж переможе.

Додамо, Польща, Словаччина та Болгарія мали надати Україні 70 радянських винищувачів таких як МіГ-29. Однак згодом ці країни ЄС офіційно заявили, що не збираються передавати Україні бойові літаки.

Нагадаємо, що НАТО не погоджується закривати небо над Україною. Водночас в Офісі президента вважають, що це не остаточне рішення, і країни-члени Альянсу все ж можуть надати протиповітряну оборону Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!