Україна

Зеленський провів ставку. Про що говорили

449 0
Окремо розглянули питання укладення контрактів на виробництво зброї в Україні.
ФОТО ОП

ФОТО ОП

На останньому засіданні Ставки під головуванням Президента Володимира Зеленського та участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля обговорили питання забезпечення захисту інфраструктурних об’єктів, ситуацію на фронті та укладення контрактів на виробництво зброї в Україні. Про це Володимир Зеленський написав у Telegram.

За словами Президента, основна тема зустрічі була спрямована на забезпечення безпеки. Прем’єр-міністр Шмигаль повідомив про заходи щодо захисту не лише енергетичних, а й соціальних, безпекових, транспортних та зв’язкових об’єктів, використовуючи різноманітні технічні засоби.

Президент надав відповідні директиви та визначив терміни їх виконання. Також обговорювалась ситуація на фронті, включаючи стратегічні напрямки, дії військ та можливі акції противника, а також забезпечення війська необхідними ресурсами.

Зазначимо, що Ставка верховного головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового управління, який здійснює стратегічне керівництво Збройними силами. Очолює Ставку Володимир Зеленський. Також до Ставки входять керівники всіх родів військ і сил ЗСУ, очільники Міноборони, Нацполіції, розвідки, прем'єр-міністр та низка інших посадовців.

Читайте також: Що робити призовникам за кордоном

Окремо розглянули питання укладення контрактів на виробництво зброї в Україні. Президент зазначив, що ця галузь відіграє ключову роль у поточній ситуації і має значний експортний потенціал у майбутньому. Він підтвердив підтримку розвитку цієї галузі та запевнив, що буде регулярно отримувати звіти про нові контракти.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав законопроєкт про мобілізацію. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!