Україна

Зеленський взяв участь у саміті G7 в Японії

854 0
Лідери G7 узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії та підтвердили непохитну підтримку України.
Фото: Офіс Президента

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський прибув до Японії, щоб взяти участь у заходах у межах саміту «Групи семи». Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Глава держави вже зустрівся із прем'єр міністром Великобританії Ріші Сунаком, прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та іншими представниками держав.

«Акцентував увагу на пріоритетності реалізації української формули миру та залученні до неї якомога більшої кількості країн. Проінформував про продуктивний візит на саміт Ліги арабських держав», – зазначив Зеленський.

Читайте також: США виділили Україні понад 10 млрд доларів фіндопомоги

Президент Франції Емануель Макрон написав, що вважає участь Володимира Зеленського у саміті G7 переломним моментом. Він заявив, що приїзд президента України є «унікальною можливістю», щоб «висловити свою позицію, донести свій меседж і поділитися своєю думкою».

Окрім того, лідери G7 узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії, де підтвердили непохитну підтримку України «стільки, скільки буде потрібно для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру».

Нагадаємо, що Рада ЄС затвердила виділення 1 млрд євро, щоб компенсувати державам-членам Євросоюзу витрати на боєприпаси, які вони передають Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!