Зеленський змінив командувача Силами тероборони ЗСУ

3365 0
Ігор Танцюра раніше був начальником штабу Сухопутних військ ЗСУ.
Фото: Facebook/Сухопутні війська ЗСУ

Фото: Facebook/Сухопутні війська ЗСУ

Президент Володимир Зеленський призначив новим командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру. Про це йдеться у відповідному указі від 15 травня.

«Призначити генерал-майора Танцюру Ігоря Івановича командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України», – зазначено в документі.

Читайте також: «Зарубати слона кинджалом». Чому бійців з тероборони відправили у «гарячі точки»

Попереднім указом глава держави звільнив з цієї посади Юрія Галушкіна, який очолив Сили тероборони 1 січня 2022 оку.

Зазначимо, що Ігор Танцюра був начальником штабу Сухопутних військ ЗСУ. 2 травня нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Нагадаємо, що 3 травня Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт, який дозволяє бійцям територіальної оборони виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій. Рішення про виконання завдань ТрО в таких районах ухвалює головнокомандувач ЗСУ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!