Знайшов гранату і підірвав на Львівщині. Чоловіку, через якого постраждало двоє людей, оголосили підозру

926 0
Стався вибух внаслідок необережного поводження з ручною гранатою.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Чоловік знайшов гранату у лісовому масиві, заховав її, а в подальшому підірвав, внаслідок він сам та його товариш отримали тілесні ушкодження. Минулого тижня, 25 січня, близько 6.30 до поліції надійшло повідомлення про вибух, що стався неподалік кладовища у місті Червоноград. Про це повідомили у поліції Львівської області. 

Унаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали двоє мешканців райцентру віком 25 та 27 років, їх госпіталізували. Вибух стався внаслідок необережного поводження з ручною гранатою.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також: На Львівщині вибухнула граната. Є постраждалі

Зазначимо, що виявивши небезпечний чи підозрілий предмет, особливо – якщо він нагадує гранату, міну, артилерійський снаряд чи інший боєприпас, в жодному разі не можна розглядати його зблизька, брати до рук чи переміщувати. Потрібно негайно повідомии про знахідку на оперативну лінію 102 та постаратися огородити її щоб не постраждали інші люди.

Нагадаємо, що на Львівщині учасник бойових дій погрожував працівникам міської ради навчальною гранатою та пневматичним пістолет, обіг яких навіть не заборонено.

Наталія Вареник
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!