ЗСУ на Запоріжжі знищили склад боєприпасів, 15 одиниць техніки і поранили понад 150 окупантів

808 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: novyny.live

Фото: novyny.live

Протягом доби противник завдав 1 ракетного удару, а також близько 10 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Також ворог застосував 28 іранських ударних БпЛА «Шахед-136», 23 з яких збили Сили оборони України. У результаті ворожих ударів постраждала цивільна інфраструктура та мирне населення.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському  без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Слобожанському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші позиції біля населених пунктів: Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському – противник стріляв по районах Котлярівки, Крохмального і Берестового Харківської області та Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки і Діброви на Луганщині.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує вести штурмові дії, обстрілював з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії по позиціях ЗСУ біля 25 населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – окупанти не припиняють обстріли з усього спектру артилерії районів населених пунктів: Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області та міста Херсон, де знову постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни.

 

Через значні втрати загарбників продовжується перепрофілювання лікарень на тимчасово окупованих територіях Луганської області у військові шпиталі. Так, Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня №15 та Залізнична лікарня передані для користування російським окупаційним військам. Місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють та пропонують звертатися до інших лікувальних закладів.

Читайте також: Голова Європарламенту закликала надати Україні більше зброї

За попередні дні біля Бердянська, Токмака та Пологів Запорізької області знищений склад боєприпасів, близько 15 одиниць військової техніки різного типу та поранені понад 150 військовослужбовців російських окупаційних військ.

Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ і 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів загарбників. Сили протиповітряної оборони сьогодні збили два ворожих гелікоптери. Інформація щодо їхнього типу наразі уточнюється. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили склад боєприпасів, 2 пункти управління та 2 райони зосередження живої сили противника.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!