ЗСУ завдали чотири авіаудари по районах зосередження окупантів, – Генштаб

856 0
Росіяни продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Фото: АР

Фото: АР

Українська авіація протягом доби 28 грудня завдала 4 удари по районах зосередження російських окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів росіян.

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook

Генштаб підтвердив знищення в попередні дні в Запорізькій області одного російського зенітного ракетного комплексу С-300, восьми одиниць військової техніки різних типів і складу боєприпасів. Поранень зазнали понад 150 військовослужбовців рф. Кількість знищених росіян наразі уточнюється. На тимчасово окупованих територіях Запорізької області війська рф та найманці окупаційних військ масово залишають місця несення служби. За попередньою інформацією, у розшуку перебуває понад 200 осіб. 

Читайте також: Сили ППО збили понад 420 ракет і 430 дронів із вересня

Протягом доби 28 грудня окупанти завдали 2 авіаційних та 2 ракетних удари, а також здійснили більш як 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Росіяни продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках і намагаються покращити тактичне становище на Лиманському напрямку. На інших напрямках вони обороняються.

Коротко по напрямках:

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів з боку росіян зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Стариця, Дворічна, Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни обстріляли райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Синьківка, Вільшана, Куп’янськ, Кислівка і Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Діброва на Луганщині, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження з боку окупантів теж зазнали райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, це Спірне, Білогорівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Часів Яр, Бахмут, Костянтинівка, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

На Авдіївському напрямку війська рф стріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії в райони Бердичів, Авдіївки, Первомайського, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив з боку окупантів потрапили Времівка, Велика Новосілка, Вугледар і Пречистівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти обстріляли понад 25 населених пунктів. Зокрема, це Гуляйполе, Малинівка, Чарівне і Дорожнянка Запорізької області та Республіканець, Козацьке і Львове на Херсонщині.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони України знищили ще близько 550 окупантів. Загалом за час повномасштабного вторгнення росія втратила на війні проти України близько 103 770 солдатів.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!