До чого відкрив доступ Держархів Львівщини та у застосунку «Резерв+» з’явиться важливе оновлення. Підсумки доби

681 0
Нині 10 червня та 834 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Історії родин та львівських вулиць. До чого відкрив доступ Держархів Львівщини. Невідомі факти про родину, рукописи знаних митців, первинні ескізи історичних будівель Львова – все це можна знайти у Державному архіві Львівської області. Віднедавна документи з’явилися у вільному доступі в мережі. Журналістка Tvoemisto.tv побувала в архіві та розповідає, що ще там можна знайти, чому важливо оцифровувати історичну спадщину, як будівельні справи допомагають у відбудові України та як не загубитися в архівних фондах.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 73 бойових зіткнення, з них 27 на Покровському напрямку, де найбільш напружена ситуація. Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдано уражень по трьох районах зосередження особового складу та військової техніки, одному засобу ППО, двох засобах артилерії, радіолокаційній станції та складу БК окупантів.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки жінок служить у ЗСУ. Їх кількість у війську розпочала інтенсивно зростати ще у 2014 році. Тому вже у 2018 жінки отримали право обіймати високі посади на законодавчому рівні.

Та: У мобільному застосунку «Резерв+» з’явиться важливе оновлення. Це дозволить використовувати електронні дані під час мобілізації як повноцінний військовий обліковий документ і замінить паперові версії.

Ключові події:

1. Під час благодійного забігу у Львові зібрали мільйон гривень для дитячого медцентру. У події взяли участь близько 150 учасників, більшість приходили родинами та з дітьми. Учасники стартували від Оперного театру до вулиці Липинського – і назад. Під час події на локації велопробігу працював ярмарок.

Читайте також: Вагою менше кілограма. Львівські лікарі врятували новонароджене немовля. Вже на 45 добу життя дитину повернули до мами, а на 60 – виписали з лікарні з вагою 2,3 кг та зростом у 40 см;

2. Ще дві земельні ділянки на Львівщині виставили на торги. Онлайн аукціон з продажу прав оренди відбудеться вже 14 червня. Пропоновані ділянки розташовані на території Яворівського району.

Читайте також: Зі Львова до столиці призначили новий швидкісний електропотяг. Потяг відправлятиметься з Києва о 14:45 та прибуватиме до Львова о 20:56. Зворотно він вирушатиме о 08:10 та прибуватиме до Києва о 14:10;

3. Чи діятимуть студентські знижки у громадському транспорті Львова влітку. «Студентська ЛеоКарт діє в усьому громадському транспорті міста впродовж цілого календарного року. Тож і влітку, за наявності персоналізованої транспортної картки, студенти можуть їздити в автобусах, трамваях та тролейбусах за півціни – 6,5 грн/поїздка.»

Читайте також: У центрі Львова облаштували додаткові паркомісця. Тепер на площі святого Теодора є 22 місця для паркування авто;

4. Перевірка якості води у басейнах Львова. Як проводять та хто відмовився проходити. Дослідження якості води триває до 4 днів. У лабораторії визначають кислотно-лужний баланс води, твердість, хлориди, вільний хлор, залізо, амоній та сухий залишок. Такі аналізи вже проводили. З переліку басейнів, які були пропрацьовані, лише у відкритому басейні СКА виявили невеликі відхилення – надмірну кількість хлоридів;

5. Скільки львів’яни відпочиватимуть у червні. Календар вихідних. Державних свят у червні передбачено лише два.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!