ЗСУ знищили значну кількість особового складу та озброєння росіян на трьох напрямках

1184 0
За уточненою інформацією, підтверджені знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні.
Фото: Defense Express

Фото: Defense Express

Протягом доби через обстріли росіян постраждала інфраструктура та мирні громадяни таких населених пунктів: Костянтинівка, Чумаки, Лебединське, Запоріжжя, Давидів Брід, Мирне та Очаків. Для своїх злочинів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва. Загалом за поточну добу окупанти завдали 3 ракетні та 10 авіаційних ударів, до десяти обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

Джерело: Генштаб ЗСУ станом на 18:00

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Керівництво Білорусі продовжує надавати допомогу рф для військової агресії на території України. Так, за наявною інформацією, черговий ешелон з озброєнням, військовою технікою та боєприпасами прибув з Гомеля на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Також противник обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів і ствольної артилерії біля населених пунктів: Українське та Атинське Сумської області;
  • на Слобожанському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів: Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Зелене, Стариця, Дворічна та Гряниківка;
  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів біля населених пунктів: Першотравневе, Надія, Новоєгорівка, Ольгівка, Греківка, Ямполівка, Терни, Зарічне, Торське;
  • на Бахмутському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу понад 15 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, йдеться про Сіверськ, Білогорівку, Григорівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівку, Опитне, Іванград;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної  артилерії біля населених пунктів: Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Невельське та Мар’їнка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – противник наступальних дій не вів та продовжує облаштовувати позиції для оборони. Обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад двадцять районів населених пунктів. Серед них - Новосілка, Времівка, Новопіль, Нескучне, Золота Нива, Вугледар, Кам’янське та Білогір’я.
  • на Південнобузькому – вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

У тимчасово зайнятому Херсоні окупанти вилучили з місцевого річкового порту 13 з 15 плавзасобів баржевого типу для перевезення особового складу та техніки через річку Дніпро. На тимчасово окупованій території українського Криму окупаційна влада видала наказ, в якому визначила порядок евакуації музеїв. Зокрема, для музеїв тимчасово окупованого регіону затвердили плани внутрішньої (в межах окупованого регіону) та зовнішньої (на територію росії) евакуації. Першочерговій евакуації підлягають експонати, що мають найбільшу матеріальну цінність.

Читайте також: На окупованій Херсонщині лікарні переповнені російськими військовими

За уточненою інформацією, підтверджені знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні. Так, в результаті ефективних дій Сил оборони в районах населених пунктів Хлібодарівки Донецької області, Токмака Запорізької області та Токарівки Херсонської області окупанти втратили до 150 осіб загиблими та близько 100 пораненими. Також знищені 3 комплекси С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та військової техніки.

За попередньою інформацією, біля залізничної станції в місті Антрацит Луганської області воїни знищили значну частину озброєння та військової техніки росіян, що транспортували залізничним транспортом. Кількість та характер ушкоджень уточнюють. Протягом поточної доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів. Підтверджено ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 1 зенітного ракетного комплексу противника. Ракетні війська і артилерія уразили 3 пункти управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та 3 склади боєприпасів.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!