ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів на Харківщині

870 0
Контрнаступ на Харківщині триває – він розпланований до повного звільнення області.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Збройні сили України за кілька днів контрнаступу звільнили понад 300 населених пунктів, або 3,8 тис. кв. км, у Харківській області. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного марафону новин.

«Ця операція по звільненню Харківської області тривала декілька днів. Вона і планувалася на декілька днів. І починаючи з 6 вересня до сьогодні звільнено 3 800 кв. км, більше 300 населених пунктів. Більше 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації, де вони фактично були заручниками», – сказала вона.

Читайте також: Україна зламала хід війни, путін близький до «смертельної помилки», – західні аналітики

За її словами, контрнаступ триває – він розпланований до повного звільнення Харківської області.

«Всі деталі ми не будемо говорити, будемо вірити в те, що це станеться якнайшвидше», – додала вона.

Нагадаємо, що 8 вересня українські підрозділи повністю відвоювали місто Балаклія на Харківщині. Загалом Збройні сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів.

У пʼятницю, 9 вересня, президент Володимир Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів. У зведенні Генштабу ввечері 10 вересня повідомлялося, що Збройні Сили України продовжують звільнення населених пунктів у Харківській області та на півдні. 11 вересня захисники звільнили від окупантів селище міського типу Чкаловське. 

Додамо, що українські захисники на окремих ділянках фронту у Харківській області вийшли до державного кордону з російською федерацією.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!