Звідки була загроза ракетного удару по Львівщині

4662 0
Небезпека не справдилась.
Фото умовне

Фото умовне

Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 14 червня о 20:24 та о 23:43. В обох випадках була загроза удару крилатими ракетами «Кинджал» з території росії. Небезпека не справдилась. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Інші головні події минулої доби на Львівщині:

Підтоплення Східниці. Триває ліквідація наслідків негоди на автомобільній дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне. Дорожні працівники розчистили дорогу та пішохідні доріжки від нанесеного ґрунту, дерев, сміття. Відновлюють кювети та розчищають водовідвідні лотки. Розпочали роботи з ліквідації розмиву в населеному пункті Підгородці. Розчищають русло річки та проводять аварійні роботи з берегоукріплення відкосу насипу земляного полотна.

Евакуація з Херсону. Вночі на Львівщину приїхали два автобуси зі Запоріжжя та Херсона з людьми, які вирішили евакуюватись. Це переважно жінки з дітьми. Їх зустріли та забезпечили допомогою й інформацією волонтери медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова. Частина евакуйованих вирішили їхати за кордон. Інших – розселили на території Львівської області.

Медицина. Самбірська центральна лікарня отримала дефібрилятор від колег із польського міста Костшин-над-Одрою. Апарат допомагає відновити серцевий ритм, а це – ще більше врятованих людських життів.

Благодійність. Близько 300 тисяч гривень на підтримку ЗСУ зібрали під час благодійного фестивалю «Дитячі долоні» у ліцеї № 2 Зимноводівської громади Львівського району.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!