Україна

«Звільняємо всіх обласних «воєнкомів», – Зеленський

1309 0
Правоохоронні органи виявили випадки корупції під час проведення загальної мобілізації.
Володимир Зеленський / Фото: ОП

Володимир Зеленський / Фото: ОП

Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. За його результатами вирішили звільнити керівників усіх обласних територіальних центрів комплектації (військкоматів). Про це президент розповів у зверненні.

Під час перевірки ТЦК правоохоронні органи виявили випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації. Ці випадки становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

У зв’язку з цим Рада нацбезпеки рекомендувала головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

«Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри. Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування», – вважає президент.

Читайте такожЗеленський доручив провести перевірку всіх воєнкомів по країні

Щодо результатів перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки слухали звіти від директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова, голови Служби безпеки Василя Малюка, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, генерального прокурора Андрія Костіна, голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова та директора Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

Офісу генерального прокурора спільно з НАЗК та ДБР рекомендували вжити додаткових заходів із протидії вчиненню корупційних правопорушень посадовцями ТЦК. 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 23 червня провів засідання Ставки, де заслухав командувачів і доручив головнокомандуючому Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, у якого журналісти знайшли нерухомість на мільйони доларів в Іспанії. Крім того, провести перевірку всіх воєнкомів по країні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!