Новини
  • Центри обслуговування платників податків Львівщини завтра працюватимуть Центри обслуговування платників податків Львівщини завтра працюватимуть ДПС у Львівській області повідомляє, що з метою повного та своєчасного прийому та обробки податкової звітності Центри обслуговування платників податків державних податкових інспекцій області працюватимуть 9 лютого 2013 року з 9.00 до 16.00 години.
  • На Львівщині подорожчали їжа та алкоголь На Львівщині подорожчали їжа та алкоголь У січні 2013 року на споживчому ринку України та Львівської області спостерігалося зростання споживчих цін. Індекс споживчих цін становив в Україні 100,2%, у Львівській області – 100,1%. Про це повідомляє головне управління статистики у Львівській області.
  • У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору Львівський аквапарк «Пляж» продемонстрував систему фільтрації та дезінфекції води, аналогів якій немає у Львові. Водний комплекс став першим, що за день фільтрує понад 6 млн. літрів води, не використовує хлор, а дезінфекцію здійснює методами гідролізу розчину кухонної солі та озонування.
  • НБУ назвав найкращий банк НБУ назвав найкращий банк Національний банк України назвав кращим за 2012 фінансовий результат Приватбанку. Заступник глави Нацбанку Олексій Ткаченко відзначає, що вперше після трьох років збиткової діяльності вітчизняний банківський сектор вийшов на прибутковий рівень.
  • У Львові будуть утилізовувати лампочки та батарейки У Львові будуть утилізовувати лампочки та батарейки Львів отримав грант від ЄС на збір батарейок та утилізацію ртутних лампочок. Для цього планують закупити 80 контейнерів, 2 спеціальні автомобілі та установку для утилізації лампочок. Відповідно до проекту ухвали, частка співфінансування проекту з міського бюджету становить 1,3 млн грн. на 2014-2015 роки.
  • Українці менше купують нові авто Українці менше купують нові авто Продаж нових легкових автомобілів в січні поточного року скоротився на 17,5% у порівнянні з січнем 2012 року.
  • Куди вкладати гроші у 2013 році - поради експертів Куди вкладати гроші у 2013 році - поради експертів Експерти порадили українцям, де і в якій валюті зберігати свої гроші.
  • Споживчі ціни продовжують рости Споживчі ціни продовжують рости Другий місяць поспіль в Україні спостерігається помірне зростання споживчих цін.
  • До кінця року євро може вирости до 12 грн До кінця року євро може вирости до 12 грн Протягом 2013 року євровалюта в Україні постійно коливатиметься вверх-вниз, але попри це вона буде рости і навіть до кінця року готівковий євро може сягнути позначки 12 грн. Про це у коментарі «Львівському порталу» повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
  • Facebook визначатиме, хто з ваших друзів знаходиться поруч Facebook визначатиме, хто з ваших друзів знаходиться поруч Найбільша у світі соцмережа Facebook розробляє програму для смартфонів, яка може відслідковувати переміщення користувача, навіть якщо програма закрита або працює у фоновому режимі, і буде надсилати вам повідомлення, якщо хтось із друзів знаходиться поблизу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
  • Названо найзатребуваніші професії в Україні Названо найзатребуваніші професії в Україні Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є продавці-консультанти, програмісти, бухгалтери, медичні представники, менеджери з продажу.
  • Названо ТОП-10 українських банків Названо ТОП-10 українських банків Згідно з рейтингом, проведеним Форбс, найефективнішим українським банком названо «Унікредит Банк», що входить в італійську групу UniCredit.
  • Реєструвати нерухомість стало простіше, - експерти Реєструвати нерухомість стало простіше, - експерти з введенням в дію відділів Державної реєстраційної служби України замість БТІ, в Україні стало швидше, простіше та економніше здійснювати реєстрацію права на нерухомість. Принаймні, у цьому переконують представники обласного управління юстиції, реєстраційної служби та нотаріуси.
  • Підприємці здаватимуть лише один звіт? Підприємці здаватимуть лише один звіт? Міндоходів йде по шляху скорочення звітності та уніфікації правил для підприємців. Електронні ключі для митної документації, наприклад, вже можна отримувати в податковій. Про це заявив глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.
  • Українські банки пропонують онлайн-депозити Українські банки пропонують онлайн-депозити Вже більше десятка українських банків надають клієнтам можливість відкрити так званий online-депозит. Це вклад, який самостійно і без відвідування банку можуть відкривати клієнти, що користуються комплексним обслуговуванням фінустанови, яка передбачає послуги інтернет-банкінгу.
  • Укрзалізниця змінить електронні квитки Укрзалізниця змінить електронні квитки Укрзалізниця з 5 лютого приступила до тестування в реальних умовах електронного проїзного документа на рейси класу Інтерсіті +, які обслуговуються поїздами Hyundai.
  • У Львові відкрили кабінет брахітерапії У Львові відкрили кабінет брахітерапії Сьогодні, 4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).
  • В Україні може знову подорожчати алкоголь та тютюн В Україні може знову подорожчати алкоголь та тютюн Міндоходів пропонує підвищити вартість акцизних марок, оскільки розмір плати за них не збільшувався з 2008 року, в той час як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у декілька разів.
  • Між Львовом та Лондоном буде прямий авіарейс Між Львовом та Лондоном буде прямий авіарейс У 2013 році між Львовом та Лондоном відкриють прямий авіарейс -- про це повідомив Андрій Садовий, міський голова Львова.
  • НБУ планує стримувати курс гривні НБУ планує стримувати курс гривні Національний банк України (НБУ) і надалі робитиме все для того, щоб не допустити значних коливань курсу гривні по відношенню до іноземних валют.
  • Податкова запрошує львівських підприємців на безкоштовні семінари Податкова запрошує львівських підприємців на безкоштовні семінари Податкова служба у Львівькій області нагадує про безоплатні семінари з питань оподаткування. Про це повідомляє прес-служба ДПС у Львівській області.
  • Гривня знеціниться вже у березні, - експерти Гривня знеціниться вже у березні, - експерти В Україні девальвація стримується до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів. Про це йдеться в огляді Ernst & Young.
  • Смартфони можуть викликати алергію. Перелік моделей Смартфони можуть викликати алергію. Перелік моделей Виявляється, мобільний телефон є не тільки переносником зарази, але і сильним алергеном. Він може стати причиною виникнення висипу, свербіння та почервоніння на шкірі обличчя і рук. Подібна реакція спостерігається у людей з алергією на метали.
  • Курс євро продовжує рости Курс євро продовжує рости Євро на міжбанківському валютному ринку підвищився до вчорашнього закриття на 7 копійок - до 11,1094-11,1182 грн/євро. За даними "Інтербізнесконсалтинг", долар на міжбанківському валютному ринку завершив торги на рівні 8,1420-8,1455 грн/дол., російський рубль - 0,2718-0,2722 грн/рубль.
  • «АероСвіт» припинив польоти в Україні «АероСвіт» припинив польоти в Україні Авіакомпанія «АероСвіт» призупинила власне оперування на середньомагістральних і регіональних повітряних лініях.
  • Інтернет-магазини в Україні перевірять Інтернет-магазини в Україні перевірять Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за законодавче врегулювання діяльності інтернет-магазинів. Про це він сказав на зустрічі з представниками громадських організацій та експертами, присвяченій обговоренню законопроекту «Про внутрішню торгівлю»,
  • Facebook запитає у користувачів, що вони читають та їдять  Facebook запитає у користувачів, що вони читають та їдять Facebook тестує нову форму оновлення статусів, яка дозволяє користувачеві вказати що він робить у цей момент часу: для цього потрібно обрати відповідну категорію та один із запропонованих пунктів або додати власний опис:
  • Весною у Львові створять перший низькопідлоговий трамвай Весною у Львові створять перший низькопідлоговий трамвай На ПАТ «Концерн-Електрон» триває робота над першим львівським низькопідлоговим трамваєм. «Десь у квітні вже можна буде його показати. Ще місяць-два треба буде робити обкатку», – повідомив голова правління ПАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес.
  • Львівський ринок "Вернісаж" наразі не переселять Львівський ринок "Вернісаж" наразі не переселять У Львівській міській раді не приймали жодних рішень, які би змінювали місце роботи ринку «Вернісаж». Про це йдеться у офіційному зверненні міського голови Львова до працівників ринку «Вернісаж».
  • В Україні змінено порядок подання фінансової звітності В Україні змінено порядок подання фінансової звітності Внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності. Відповідну постанову №29 Кабінет Міністрів прийняв 16 січня 2013 року.
  • Фрілансерам в Україні доведеться реєструватись Фрілансерам в Україні доведеться реєструватись Фізичні особи, які мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, повинні зареєструвати таку діяльність у відповідному уповноваженому органі та отримати свідоцтво про реєстрацію чи інший документ (дозвіл, сертифікат тощо), що підтверджує право на ведення такої діяльності. Про це повідомляє Урядовий портал.
  • У Львові з березня стартує розпродаж майна У Львові з березня стартує розпродаж майна Роботу над майновими аукціонами у Львові активізують з березня. Про це 30 січня повідомив начальник управління комунального майна Львівської міської ради Євген Климкович.
  • Євро продовжує дорожчати Євро продовжує дорожчати Євро на міжбанку підвищився на 9 копійок, закріпившись вище рівня в 11 грн/євро. Європейська валюта знаходиться на максимумах з середини листопада 2011 р.
  • За годину мешканець Львівщини заробляє в середньому 19 гривень За годину мешканець Львівщини заробляє в середньому 19 гривень У Львівській області середня номінальна заробітна плата1 одного штатного працівника у грудні 2012 р. становила 2791 грн. Порівняно з попереднім місяцем вона збільшилась на 6,5%, а з груднем 2011р. на 10,2%. За одну оплачену годину нараховано в середньому одному працівникові 18,94 грн. Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області.
  • В Україні продаж алкоголю школярам зріс вдвічі В Україні продаж алкоголю школярам зріс вдвічі 2012 року в Україні розкрито понад 640 випадків продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім.
  • Apple презентувала нову операційну систему iOS 6 Apple презентувала нову операційну систему iOS 6 Оновлення — iOS 6.1 — поширюється «повітряним шляхом» і «важить» 107 Мб. Його можна встановити на смартфони iPhone 3GS, 4, 4S і 5, планшети iPad третього і четвертого поколінь, на iPad mini, на плеєри iPod touch четвертого і п'ятого поколінь і на телеприставки Apple TV.
  • Як відкрити ТОВ. Поради Як відкрити ТОВ. Поради Для початку, варто позначити етапи процесу, які включають в себе: створення установчих документів (статут, установчий договір); із заповнення реєструючих документів і завірення їх у нотаріуса; надання пакета документів у фіскальний реєстраційний орган; отримання свідчень, що підтверджують створення ТОВ і постановку його на податковий облік; виготовлення печатки організації; отримання повідомлення про реєстрацію в органах статистики; отримання відповідних повідомлення про постановку на облік в ФССС, в Пенсійному фонді, у Фонді обов'язкового медичного страхування; відкриття розрахункового рахунку ТОВ.
  • Євро може подорожчати Євро може подорожчати Євровалюта набирає вагу. Зараз в обмінниках просять вже 11 гривень. Експерти вважають, що дешевше не буде, тільки дорожче.
  • Київстару пригрозили штрафом за підвищення тарифів Київстару пригрозили штрафом за підвищення тарифів Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочне перевірку мобільного оператора "Київстар", якщо він підвищить тарифи на свою послуги з 1 лютого. Про це повідомив голова АМКУ Василь Цушко на прес-конференції 28 січня.
  • Складено список найменш затребуваних професій в Україні Складено список найменш затребуваних професій в Україні Експерти ринку праці України склали перелік з 10 професій, які найменш затребувані. За словами експерта ринку праці Германа Овчаренка, на першому місці в ТОП-10 стоять металурги.
  • Українські банки масово звільняють працівників Українські банки масово звільняють працівників Торік загальна кількість банківських відділень по Україні поменшала на 458 точок і на 1 січня 2013 року становила 19,38 тис.
  • Золото в Україні подешевшало Золото в Україні подешевшало Срібло та золото стало дешевшими станом на понеділок, 28 січня.
  • Українцям хочуть зробити 12-годинний робочий день Українцям хочуть зробити 12-годинний робочий день Проект нового Трудового кодексу України, який уже пройшов перше читання і направлений на затвердження в 2013 році, передбачає низку нововведень, що ігнорують право людини не тільки на відпочинок, але і на охорону здоров'я.
  • Долар має бути по 12 грн, - експерти Долар має бути по 12 грн, - експерти Згідно з міжнародною методикою, яка дозволяє визначити "справедливий" валютний курс країн, що розвиваються, та економіка яких схильна до коливань, долар сьогодні повинен коштувати 12 гривень.
  • Від лютого в Україні подорожчає мобільний зв Від лютого в Україні подорожчає мобільний зв'язок Один з найбільших операторів мобільного зв'язку на українському ринку - компанія "Київстар" – підвищує тарифи відразу в 50 своїх тарифних планах.
  • Facebook провокує депресію, - науковці Facebook провокує депресію, - науковці Найбільша в світі соціальна мережа Facebook змушує людей відчувати себе неповноцінними і ненавидіти життя. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на дослідження німецьких учених.
  • Україна заборонила ввезення білоруських сирів Україна заборонила ввезення білоруських сирів Держветфітослужба України заборонила тимчасово ввозити на територію України продукцію білоруських підприємств ВАТ «Бабушкина крынка» та ВАТ «Молочные продукты». Такі ж обмеження застосовано до ВАТ «Оршанский молочный комбинат».
  • Банки змінять умови депозитів Банки змінять умови депозитів Захмарні відсотки за банківськими депозитами, які доходять до 28-30% річних, незабаром підуть у минуле. Нацбанк готує постанову про так звані «спеціалізовані ощадні банки», тобто ті, у яких більше половини «портфеля» залучених (взятих в позики під відсоток ) засобів — це депозити фізосіб.
  • Середня зарплата в Україні складе 2818 грн Середня зарплата в Україні складе 2818 грн В Україні була затверджена середня зарплата громадянина. Як повідомляє Пенсійний фонд, середній показник зарплат по Україні, який був затверджений, становить 2818 гривень 68 копійок — для громадян, які застраховані.
  • Висока зарплата не стимулює працівників, - науковці Висока зарплата не стимулює працівників, - науковці Бонуси і премії, на яких тримається увесь сучасний менеджмент, насправді не мотивують працівників. Це доводять експерименти, проведені науковцями в різних країнах і за різних обставин.
  • Декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді Декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді Про особливості цьогорічної та підсумки минулорічної кампанії декларування доходів громадян на Львівщині йшлося на прес-конференції заступника голови ДПС у Львівській області Олексія Сторчила, яка відбулась 23 січня. Проце інформує прес-служба ДПС у Львівській області.
  • СЕС перевірятиме підприємства рідше, але грунтовніше СЕС перевірятиме підприємства рідше, але грунтовніше Починаючи з 2013 року, бізнесменів зі сфер громадського харчування та реалізації продуктів працівники санепідемстанції перевірятимуть раз на 5 років. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Роман Павлів.
  • Львівські супермаркети пропонують перенести за межі міста Львівські супермаркети пропонують перенести за межі міста Супермаркети в Україні можуть забрати з міст. У Партії регіонів запропонували їх розібрати, а нові дозволити зводити лише за межами населених пунктів. Згідно з даними, в містах мають залишитися лише продовольчі магазини площею до 300 кв м.
  • Wizzair планує здійснювати рейси по напрямкам Аеросвіту Wizzair планує здійснювати рейси по напрямкам Аеросвіту Бюджетна авіакомпанія Wizz Air подала заявки на рейси 18 напрямків, виконання яких припинила компанія "Аеросвіт".
  • Українці продають вживані речі вартістю в мільйони Українці продають вживані речі вартістю в мільйони Б/у літак за $ 30 млн, старовинна скрипка за $ 1,2 млн. і ношена шуба за 100 тисяч гривень. Ці та багато інших недешевих вживаних речей можна знайти на українських інтернет-барахолках. Аналітики найбільшого в Україні порталу безкоштовних оголошень Slando склали підбірку найдорожчих вживаних товарів, що зараз продаються на сайті.
  • У "Приватбанку" просять не спричиняти паніку  У "Приватбанку" просять не спричиняти паніку Керівництво «Приватбанку» вважає безпідставною інформацію про масове зняття клієнтами коштів з рахунків.
  • Google пропонує замінити паролі електронними ключами  Google пропонує замінити паролі електронними ключами Група дослідників з Google опублікувала роботу, що пропонує рішення назрілої проблеми з ненадійністю паролів. Необхідність запам'ятовувати безліч паролів становить проблему для користувачів. Паролі можна підібрати, "підслухати" при наборі на клавіатурі або навіть викрасти прямо з веб-сервісу, тому серйозний захист від проникнення сторонніх вже не може бути засновано на одних паролях.
  • Львів лідирує на ринку нерухомості  Львів лідирує на ринку нерухомості На січень 2013 року найнижчі ціни на житло в Україні у Кіровограді, Івано-Франківську та Сумах. Так, однокімнатну квартиру в Сумах можна купити в середньому за $ 24,2 тис. Натомість, найдорожчими квартири виявилися у Києві, Одесі та Львові.
  • В Україні планують зменшити кількість реклами на ТБ В Україні планують зменшити кількість реклами на ТБ Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації розробляє поправки до закону "Про рекламу".
  • Львівський готель увійшов у Топ-10 українських готелів  Львівський готель увійшов у Топ-10 українських готелів Всесвітньо відомий американський сайт для туристів "TripAdvisor" вперше оприлюднив одразу два рейтинги найкращих готелів України -- ТОП-20 та ТОП-10. До першого увійшли три львівські готелі: "Рейкарц Медіваль", "Леополіс" та "Дністер Прем'єр Готель".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!