Держава має піти назустріч бізнесу, відтермінувавши сплату податків

2156 0
Такий самий крок підприємці очікують і від місцевих органів влади.
Джерело: platforma-msb.org

Джерело: platforma-msb.org

Глобальна економіка увійшла у період кризи, причиною якої стала пандемія коронавірусу. У цій ситуації завдання влади кожної країни зробити наслідки падіння максимально безболісними для одного з двигунів розвитку – дрібного і середнього бізнесу. Що підприємці очікують від центральної та місцевої влади, Національного та комерційних банків розповів підприємець Роман Зафійовський.

Зараз всі опинились у скрутному становищі, адже глобальна фінансова криза прискорилась у зв’язку з пандемією коронавірусу. Це стосується, зокрема малого і середнього бізнесів, які у кожній державі є одними з ключових платників податків та чинників працевлаштування населення.

Читайте також: Україна має шанс вийти з кризи до травня

І у цей непростий час, як ніколи, потрібна чітка і скоординована співпраця підприємців і влади, зокрема органів місцевого самоврядування.

Саме від їхньої здатності стати лідерами та вміння мислити не сьогоднішнім днем, а думати про майбутнє, залежать, як швидко і з якими втратами ми всі пройдемо цей період.

Одним з механізмів зменшення кризового навантаження на підприємців є місцеві податки, зокрема податки на нерухоме майно, плата за землю, а також надходження від оренди. І у компетенції Львівської міськради та інших місцевих рад є право надати пільги з цих платежів чи зменшити ставки податку.

Можливо, така дія і не матиме значного економічного ефекту, у порівнянні з тими збитками, які зараз несе бізнес, але це буде рішучий крок назустріч платникам податків, чіткий сигнал, який дасть підприємцям відчуття, що вони не залишились сам на сам з кризою.

До того ж, такий вчинок буде спонукати підприємців до жестів доброї волі зі свого боку. Адже, без сумніву, сьогодні найбільшим викликом для бізнесу є взаємостосунки з працівниками. Важливо зберегти спокій і впевненість в колективах, дотриматись всіх вимог трудового законодавства та своєчасно і у повному обсязі виплатити всі належні заробітні плати.

Читайте також: Низку львівських ресторанів закривають на карантин

Додатково слід відзначити, що у цій ситуації також дуже багато буде залежати від центральних органів влади від Національного банку та комерційних банків.

Все дуже просто: бізнес чекає на можливість відтермінування сплати загальнодержавних податків без нарахування пені, а особливо це стосується податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. А від банків відтермінування виплати кредитів та зниження відсоткової ставки.

Підприємці чекають на зворотній зв’язок, «фідбек» від влади.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!