На правах реклами
Фото: Raketa

Фото: Raketa

Як ресторану під час карантину знайти надійного партнера для доставки

3044 0
Популярний у Львові онлайн-ресторан Smaki-maki і до карантину мав власну службу доставки, що обслуговувала клієнтів цілодобово і без вихідних. Але введені державою обмеження змусили дещо переглянути процеси та шукати колаборації, аби задовольнити усі запити клієнтів, для яких у Львові працюють п’ять кухонь. Про те, як це було та у чому користь партнерства, Tvoemisto.tv розповіла маркетолог ресторану Марія Видойник.

До карантину ресторан Smaki-maki планував виходити на інші міста. Зараз він працює у Львові, Івано-Франківську, Миколаєві, Сумах та Хмельницькому.

«Добра новина – карантин на заваді нам не став. Ми продовжуємо масштабуватись, залучати нових клієнтів та не знижувати рівень якості в очах постійних шанувальників. Скоро відкриємо доставку в усіх обласних центрах країни, і не тільки», – говорить Марія.

На початку карантину, додає вона, зіштовхнулись із тією ж проблемою, що і більшість бізнесу – невизначеність та невідомість. Тоді почали шукати нові шляхи просування, маркетингові методи, яким раніше не надавали перевагу. А також збільшили коло партнерів, з якими налагодили взаємодопомогу та підтримку.

Як шукали партнера

Одним із таких партнерів став сервіс доставки їжі Raketa. Хоча Smaki-maki мали власну службу доставки, та під час жорстких обмежень, коли багато людей майже не виходили з дому і стали замовляти їжу, відчули необхідність у партнері, якому можна довіряти.

«У першу чергу, ми шукали надійного партнера, здатного підсилити нас, та сервіс, який би з нами теж став кращим. Ці пошуки були довгими і прискіпливими: десь нас не влаштовували вартість та умови співпраці, десь – не вистачало прозорості у стосунках та розуміння внутрішньої «кухні». Коли вперше почули пропозицію сервісу доставки Raketa, вирішили розглянути його детально, ледь не під мікроскопом», – розповідає Марія.

Побачене, каже, повністю задовольнило і дало зрозуміти, що клієнти будуть у надійних руках. Від початку співпраці уважно відстежували відгуки кожного замовника – усі залишились задоволеними, а це – головне.

«Чому саме Raketa? Бо українська, бо знає, в яких умовах доводиться працювати сучасному українському бізнесу. Цей сервіс вміє підбирати чудових кур’єрів, вміє працювати у великій команді. Ми їм довірились і не пошкодували», – говорить Марія.

З огляду на епідеміологічну ситуацію, важливим аспектом під час вибору партнера була безпека. У Raketa, говорить Марія, критерії безпеки добре продумані: їхнім кур'єрам суворо заборонено працювати на інші служби доставки, доставляють замовлення виключно зі своїми сумками, а також уникають зайвої бюрократії та надмірних соціальних контактів.

Також враховували те, на скільки зручно зробити замовлення та відстежувати доставку. Raketa для цього має безкоштовний мобільний додаток, що дозволяє уникнути шахрайств та робить процес максимально зручним.

«З його допомогою жодне замовлення не загубиться та буде виконано максимально швидко. Не потрібно шукати сайт чи контакти в інтернеті – все під рукою в додатку», – кажуть у Smaki-maki.

Співпраця із сервісом Raketa продовжується і з послабленням карантину. Однією із її основних переваг є ексклюзивність – індивідуальний пакет послуг та умов співпраці, говорить Марія.

«Це неймовірно зручно, бо дозволяє працювати стабільно, попри можливі зміни ринкової ситуації. Саме завдяки цьому ексклюзиву ми продовжуємо активно співпрацювати без змін», – додають у Smaki-maki.

Покладаються на відгуки клієнтів

Окрім того, перед тим, як почати партнерську роботу, менеджмент промоніторив відгуки користувачів про усі доступні сервіси доставки: що люди говорять про вартість, зручність умов та швидкість доставки. Так дійшли висновку, що Raketa є оптимальним варіантом. Як показав час, рівень сервісу клієнтам Smaki-maki сподобався – вони активно користуються Raketa.

«Є бізнеси, орієнтовані на вузьку аудиторію. Ми не такі. Ми популяризуємо доступний комфорт серед усіх. Звичайно, більшість наших клієнтів – це молодь 20-30 років, гнучка й відкрита. Їй постійно хочеться чогось нового, тому з нею нам працювати максимально просто. З дорослішою та консервативнішою аудиторією працювати іноді складніше, якщо не знати її потреб та вподобань. Але ми – знаємо, тому нас обирають усі», – говорить Марія.

Зараз, зазначає вона, попри усі труднощі і завдяки партнерській співпраці, вдалось вийти на докарантинний рівень роботи. Постійні клієнти замовляють доставку суші, піци та інших страв переважно у вечірній час та у вихідні. Також на кількість замовлень впливає сезон.

«Ми готуємось до збільшення кількості замовлень вже з осені, коли багато людей повернуться з відпочинку, студенти до навчання і замовлятимуть страви не лише додому. Наш партнер з доставки допомагає нам у цьому», – каже Марія.

Олександра Бодняк

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!