10% ліків в Україні – фальсифіковані

2542 0
10% лікарських засобів, які є на українському ринку, – це фальсифікат. Про це повідомила в ефірі tvoemisto.tv директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Аптечна професійна асоціація України Олена Комарянська.
Фото: theviewspaper.net

Фото: theviewspaper.net

«Це – світова проблема, жодна з країн не є винятком. В Україні ще зовсім донедавна її замовчували, робили вигляд, що цього немає. У ЗМІ звучали цифри, що цей показник перевищує 50%. Але Всесвітня організація охорони здоров’я інформує, що в Україні фальсифікованих ліків – у межах до 10%», – розповіла експерт.

2010 року, з її слів, під Києвом виявили завод у Василькові, де перемарковували протерміновані ліки, випускали фальсифікат. 2012 року вже у Львівські області було виявлено такі ліки.

«З 2012 року передбачено кримінальну відповідальність за виготовлення, перевезення і реалізацію фальсифікату. Хоча до того це був лише адміністративний штраф у кількасот гривень. Тому тут є позитивні зміни», – сказала Олена Комарянська.

Нагадаємо, ціни на ліки в Україні почали зростати у зв’язку зі знеціненням гривні ще в кінці зими. У середньому вони зросли на 70%. Однак найближчим часом знижуватись ціни не будуть. Для цього потрібно, аби зміцнилась гривня та на державному рівні було прийнято відповідні стабілізуючі заходи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!