5 фактів про «Львівську десятку»

3071 0
Забіг, що відбудеться у Львові 16 вересня «Run the World. Львівська десятка». Чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км, організатором якого виступила інвестиційно-девелоперська компанія Avalon Inc., цього року стане ювілейним – 5-м. Tvoemisto.tv зібрало 5 найцікавіших фактів, пов’язаних з цією спортивною подією.
фото умовне

фото умовне

Дистанція у 10 км вважається однією з «олімпійських» дистанцій для бігу. У великих забігах також бувають дистанції у 5 км, 2 милі (3218 км), 15 км, 20 км, 25 км, 30 км. Змагання на дистанціях понад 10 км рідко проводяться на стадіоні, частіше – на шосе.

Фото: pixabay.com

У змаганнях з бігу на 10 км беруть участь найбільш витривалі учасники. Рекорд серед чоловіків належить ефіопському легкоатлету Кененіса Бекеле – 26 хв 17,53 с, а серед жінок ефіопці Алмаз Аяні – 29 хв 17,45 с.

Фото: Athletics Weekly

На відміну від більшості пробігів чи напівмарафонів, які відбуваються у Львові, маршрут «Run the World. Львівська десятка» прокладено за межами центральної частини міста.

«Run the World. Львівська десятка» – це забіг любителів здорового способу життя. Разом з аматорами бігтимуть також професіонали легкоатлети, котрі братимуть участь в Чемпіонаті України з бігу по шосе на 10 км.

Фото: lvivhalfmarathon.org

У 2017 році участь в забігу взяв Іван Маслюк – хлопець з ДЦП. Це вперше в Україні у таких змаганнях узяла участь людина з інвалідністю. Іван Маслюк подолав дистанцію разом із своєю командою та за допомогою спеціального візка.

Фото: On 3 Wheels

«Run the World. Львівська десятка». Чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км відбудеться 16 вересня. Особливість цьогорічного забігу – благодійна складова. Частину коштів, отриманих від учасників та партнерів забігу, спрямують на потреби ендопротезування нижніх кінцівок у дітей із злоякісними пухлинами опорно-рухової системи. Такі операції проводять у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, котрий надає високоспеціалізовану допомогу дітям та підліткам із гострими та хронічними захворюваннями.

Реєстрація на змагання триває до 14 вересня включно. Ліміт учасників – 900 осіб. Більше інформації можна дізнатись на сторінці події у Facebook.

Вартість реєстрації становить 250 грн. Для учасників бойових дій, АТО, а також людей із інвалідністю 1, 2, 3 груп реєстрація безкоштовна. Для жінок віком від 57 років та чоловіків віком від 60 років діє знижка 50%.

Організатор забігу - інвестиційно-девелоперська компанія Avalon Inc. за підтримки Федерації легкої атлетики України, Федерації легкої атлетики Львівської області, Львівської обласної державної адміністрації та Львівської міської ради.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!