5 принципів успішних людей, які перевірено на практиці

37705 0
Чи ви замислювались коли-небудь, що робить успішних людей успішними? Не раз звичайні й прості люди досягали вершин. Чого тільки варта історія Стіва Джобса, який починав з гаража, не мав вищої освіти – і став керівником чи не найвідомішої корпорації світу. То в чому ж секрет успіху відомих особистостей і чи обмежується він удачею і талантом?
Фото: liveyourlegend.net

Фото: liveyourlegend.net

Челсі Дінсмор, співзасновниця відомого проекту «Live Your Legend», наголошує: «Найпростіше – сказати, що вони є просто надзвичайними людьми. Але я не думаю, що хоч хто-небудь з відомих лідерів насправді мав особливу навичку чи рису характеру, недоступну кожному з нас...»

У своїй статті Челсі виокремлює 5 принципів життя відомих та успішних людей, які зробили їх такими:

Вони постійно вчилися й розвивалися

«Ми тонемо в інформації, але голодуємо за мудрістю», Тоні Робінс

Якщо ви не зростаєте – ви помираєте. Ви маєте постійно годувати свій розум, тіло та душу! І це не значить перегляд Фейсбуку чи зависання перед телевізором, які не мають нічого спільного з навчанням. Ви повинні наповнювати свій розум чимось надзвичайним, щоб стати надзвичайним!

Практика: Коли Тоні Робінс (відомий американський спікер і лайф-коуч – Авт.) тільки починав свою кар’єру, він читав одну книгу на день. Загалом Тоні прочитав понад 700 книжок з психології та нейролінгвістичного програмування. Він ніколи не отримував ступінь з психології, але став найбільш ефективним і впливовим у своїй сфері!

Ваша відповідь: Використовуйте 30 хвилин кожного дня, займаючись тим, що дозволить вам розвиватися. Це набагато легше зараз, ніж будь-коли. Якщо не маєте часу читати – слухайте ТЕД-промови, аудіокниги, подкасти тощо.

Читайте також: 5 ТЕД-відео про те, як знайти свою мету в житті

Вони не намагалися зробити все самі

«Монстри – реальні, привиди – теж. Вони живуть всередині нас, і часом вони перемагають», Стівен Кінг

Ми багато говоримо про те, що ніхто не досягає вершин сам. Кожен великий лідер мав команду підтримки за спиною, що завжди допомагала, надихала і раділа перемогам разом з ним. Це природно для людей – потребувати підбадьорення чи поштовху, і найближчі коло вас –  надзвичайно важливі! Чи є поруч з вами ті, хто відмовиться дати вам програти?

Практика: Опублікувати перший роман Стівена Кінга (відомого письменника – Авт.) 30 разів відмовлялися різні видавництва. Він був настільки розчарований й зневірений, що буквально викинув рукопис. І хто може звинуватити його за це? Однак його дружина, яка свято вірила у його мрію стати відомим автором, відновила роман.Зараз Стівен Кінг продав понад 350 мільйонів примірників «Кері» та більше 50-ти своїх книг.

Ваша відповідь: приєднайтеся до групи однодумців, в ідеалі – наживо, якщо ні – онлайн. Саме так ми створили  LIVE YOUR LEGEND LOCAL і наші групи у FACEBOOK!

Вони багато разів помилялись, але не здавалися

«Наша найбільша слабкість в тому, що опускаємо руки. Найбільш певний шлях до успіху – спробувати ще один раз», Томас Едісон

Ми часто чуємо про раптовий успіх, який насправді є повною ілюзією. Подивіться на людей, які стали відомими «за один день», до того, як хтось звернув на них увагу. Думаю, вони вклали більше часу, енергії  та зусиль в тренування й вдосконалення навичок, ніж ви можете собі уявити.

Практика: Знаний сьогодні як один із найкращих винахідників усіх часів, власник більше ніж 1000 патентів Томас Едісон зробив 10 000 невдалих спроб перед тим, як винайшов лампочку. Деякі з нас готові здатися вже після першої невдачі. Можете собі уявити 10 000? Усім відомий його вислів: «Я ніколи не помилявся. Я знайшов 10 000 способів, які не діють».

Ваша відповідь: якщо вам відмовили або щось не йде за планом, нехай це не спустошує, а наповнює вас. Одразу запишіть, чому навчилися і що важливіше – що ви можете зробити краще наступного разу. З кожного досвіду в житті можна отримати урок! Це лише 1 спосіб, який не подіяв...

Вони мали мотив, важливіший за них самих

«Найбільш наполегливе і  нагальне питання життя: «Що ви робите для інших?»»,  Мартін Лютер Кінг молодший

Насправді успішні люди роблять набагато більше, аніж просте заробляння грошей. Вони займаються речами, які дають їм відчути себе живими – допомагають іншим своїм талантом. Ми чули мільйони разів, що більша частина світу все ще женеться лише за грошима. Дійсно ж багатими є ті, хто робить для інших більше, ніж для себе.

Практика: Мартін Лютер Кінг молодший (відомий активіст) став захисником прав дуже рано. У 1962 році він керував неуспішною боротьбою проти сегрегації в Джорджії, та допоміг організувати мирні протести в Алабамі у 1963. Кінг найбільш відомий організацією Маршу у Вашингтоні, де він проголосив загальновідому промову «Я маю мрію», у якій висловив бачення рівності між усіма.

Ваша відповідь: Кому ви допомагаєте? Складіть список людей, яких ви вже підтримуєте вашою роботою, і  тих, кому хотіли б допомагати. Також коли ви розвиватиметесь, як будете робити свій внесок у сьогодення?

Читайте також: 7 речей, які роблять успішні люди до 7:30 ранку

Вони мислили інакше

«Будь тією зміною, яку хочеш побачити в світі», Махатма Ганді

Люди, які досягли великих успіхів та мали серйозний вплив – це ті, хто побачив, що світ може бути інакшим, аніж він є зараз. Це ті, хто помітили проблему й стали вищими за власний егоїзм, який керує рішеннями більшості, і дійсно зробили щось з тим, що помітили. Той, хто достатньо божевільний, щоб вирішити, що зможе змінити світ – дійсно робить це!

Практика: Махатма Ганді був першим лідером руху за незалежність в Індії, а також автором принципу мирного цивільного спротиву, який вплинув на весь світ, показавши зовсім інший хід думок. Ганді зустрів чимало перешкод, але його віра була настільки сильною, що він переміг.

Ваша відповідь: дайте відповідь на просте питання: як ви можете змінити світ? Запишіть її і приклейте аркуш до дзеркала чи дошки, де він нагадуватиме вам про мету кожного дня!

Отже, як ви бачите, успіх не приходить до людей сам по собі. Якщо ви подивитеся на історії усіх цих людей, ви помітите, що крім цих 5 рис характеру, вони мали ще багато корисних звичок і тонну дисципліни! Щоб бути по-справжньому великою людиною, треба робити дещо велике. І дійсно немає кращого часу для цього, ніж сьогодні.

Читайте також: 6 лайфхаків, що допоможуть зробити ваш день продуктивнішим

Довідка. Челсі Дінсмор – дружина Скота Дінсмора та співзасновниця проекту Live Your Legend. 10 років тому Скот зрозумів, що 80% людей ненавидять свою роботу. Тому присвятив життя пошуку того, що відрізняє інші 20%. Провівши дослідження з тисячами підприємств у 158 країнах світу, він виокремив 3 простих кроки до отримання роботи, яка стане вашою пристрастю. Тепер Скот Дінсмор – популярний консультант і письменник. Свою дружину він називає душею і натхненням своєї компанії - Live Your Legend. Зараз Челсі веде блог проекту.

За матеріалами: liveyourlegend.net

Переклала і опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!