60 країн світу закликають провести незалежне розслідування поширення коронавірусу

7751 0
Китай не в захваті.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Австралія, яку підтримав Євросоюз та низка країн по цілому світу, закликала провести незалежне розслідування, аби зясувати, звідки походить коронавірус та як він поширився серед людей. Про це пише Німецька хвиля з посиланням на австралійські ЗМІ.

Таку заяву напередодні Всесвітньої асамблеї охорони здоровя підтримали загалом 62 країни, включно з Великобританією, Індонезією, Японією тощо.

Читайте також: Яким буде світ після карантину та що буде з економікою України. Висновки тижня, що минув

Водночас у Китаї назвали таку ініціативу Австралії політичною атакою, хоча у заяві не ішлося саме про Китай. А дипломати США хочуть більш жорсткого формулювання та початку розслідування саме з Китаю.

Станом на вечір 17 травня у світі вже 4,77 млн людей, які захворіли на коронавірус. Із них майже 315 тисяч померли, одужали – 1,8 млн людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!