Новини
  • Наступного четверга у Львові гратиме італійський джаз-гурт Наступного четверга у Львові гратиме італійський джаз-гурт У четвер, 20 вересня, у «ДжазКлубі.Львів» виступить італійський гурт «Kekko FornarelliTrio».Цей проект – результат роботи відомого італійського джазового піаніста Кекко Форнареллі, з яким він за останній рік об'їздив майже всю Європу.
  • Під Львовом хочуть збудувати сміттєпереробний завод Під Львовом хочуть збудувати сміттєпереробний завод Для найшвидшого і оптимального вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк пропонує збудувати сміттєпереробний завод безпосередньо біля самого звалища – на території Збиранки. У такий спосіб можна займатись переробкою сміття та паралельно проводити рекультивацію і закриття існуючого звалища. Цю ініціативу Михайло Костюк озвучив сьогодні, 13 вересня, під час наради щодо вирішення проблем Грибовицього сміттєзвалища, яка відбулася у Львівській ОДА.
  • Завтра відбудеться театральна презентація нової ігрової дитячої книжки Завтра відбудеться театральна презентація нової ігрової дитячої книжки 14 вересня о 14:00, під час проведення 19 Форуму видавців у Львові австрійське видавництво Дж.Дж. Агенція ГМБХ представлятиме нову книжку для малечі "Сьогодні спати вчасно я лягаю".
  •  Юрій Винничук презентував книгу про довоєнний Львів. Фото Юрій Винничук презентував книгу про довоєнний Львів. Фото Сьогодні на Форумі видавців у Львові письменник Юрій Винничук презентував роман «Танго смерті». Львів довоєнний, Львів німецький та єврейський, кохання та смерть присутні в новому романі автора.
  • Українці зможуть подавати судові позови в електронній формі Українці зможуть подавати судові позови в електронній формі Iз 15 жовтня 2012 року в Українi вводиться пiлотний проект iз обмiну електронними документами мiж судом i учасниками судового процесу. Про це повiдомила прес-служба Державної судової адмiнiстрацiї України.
  • Компанія Apple презентувала iPhone 5
Компанія Apple презентувала iPhone 5 Як і очікувалося новий смартфон отримав 4-дюймовий дисплей, 8-мегапіксельну камеру та підтримку мереж LTE.
  • Мер Львова хоче виселити магазини з "Будинку книги" на площі Міцевича Мер Львова хоче виселити магазини з "Будинку книги" на площі Міцевича Мер Львова Андрій Садовий ще раз звернув увагу громадськості на важливу проблему – функціонування в Будинку книги комерційних магазинів з продажу техніки. Про це він сказав 13 вересня під час прес-конференції з нагоди відкриття Форуму видавців.
  • Два дитсадки та 50 будинків у Львові залишились без гарячої води Два дитсадки та 50 будинків у Львові залишились без гарячої води У зв’язку з проведенням ремонту магістральної теплової мережі по вул. Ю.Липи, П.Панча, пр. Чорновола у Львові 12 вересня з 09:00 припинено подачу гарячої води до двох дитсадків та ряду житлових будинків.
  • На стадіоні "Львів Арена" тепер гратимуть весілля На стадіоні "Львів Арена" тепер гратимуть весілля Тепер зіграти весілля усі охочі наречені можуть на стадіоні Арена-Львів, просто на футбольному полі.
  • Швидке зростання біснесу - ризик стрімкого банкрутства. Поради бізнесменам. Швидке зростання біснесу - ризик стрімкого банкрутства. Поради бізнесменам. Непросто стримуватись, коли всі інвестують і розширюють бізнес. На що в першу чергу потрібно звертати увагу бізнесменам, щоб уникнути банкрутства - читайте у наступних порадах.
  • У Львові на вул. Коперника перекрили рух транспорту У Львові на вул. Коперника перекрили рух транспорту Від учора, 12 вересня, вул. Коперника у Львові закрита для руху звичайного транспорту у зв’язку із проведенням 19 Форуму видавців у Палаці мистецтв, який завершиться 16 вересня.
  • Часте вживання м Часте вживання м'яса може спричинити рак кишечника Учені підрахували, що скоротивши вживання м'яса з 91 г до 53 г на добу (подібна кількість м’яса міститься в одному гамбургері), можна зменшити ризик розвитку раку кишечника на 12%.
  • У центрі Львова створять закриті паркувальні зони У центрі Львова створять закриті паркувальні зони Щоб боротися з хаотичним паркуванням в центрі міста, міська влада планує створити умови цивілізованого паркування. Тому до кінця року в центрі міста встановлять пілотні закриті паркувальні зони.
  • У Львові проведуть Дні без автомобілів У Львові проведуть Дні без автомобілів Субота, 22 вересня, оголошується днем без автомобіля. В цей день усім мешканцям і гостям міста рекомендується використовувати будь-який вид транспорту, окрім власного авто.
  • Проспект Свободи на час ремонту не перекриватимуть Проспект Свободи на час ремонту не перекриватимуть Проспект Свободи у Львові почали відновлювати. Ремонтують лише пішохідну частину, тому дорожній рух не перекриватимуть. Відновлювальні роботи збираються завершити до кінця жовтня цього року.
  • З 16 вересня в Україні заборонять рекламу тютюну З 16 вересня в Україні заборонять рекламу тютюну У неділю, 16 вересня 2012 року, вступає в силу Закон України № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.
  • Завтра у Львові та області передбачають дощ Завтра у Львові та області передбачають дощ Завтра, 13 вересня, у Львові температура повітря уночі продовжує триматися на рівні +11 градусів, а вдень - позначки +26.
  • У Львові презентуватимуть можливості для ІТ-спеціалістів У Львові презентуватимуть можливості для ІТ-спеціалістів 17-18 вересня відбудеться конференція проекту «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу», а також Lviv Mobile Development Day. Крім того, триває прийом заявок на участь у новому сезоні Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив-2012».
  • У Львові проведуть «Дитячі велозабави» У Львові проведуть «Дитячі велозабави» У неділю, 16 вересня, у Львові відбуватимуться «Дитячі велозабави», які проводять в рамках Європейського тижня мобільності. У заході візьмуть участь діти, учні та студенти.
  • IPhone та iPod отримали оновлену програму від YouTube IPhone та iPod отримали оновлену програму від YouTube У магазині App Store з'явився новий додаток YouTube для смартфонів iPhone і плеєрів iPod Touch. Програму створила компанія Google, якій належить відеохостинг.
  • У Львові трансферний квиток не відновлюватимуть У Львові трансферний квиток не відновлюватимуть Про це повідомляє прес-центр Львівської міської ради.
  • Для Львова закуплять 10 чеських тролейбусів Для Львова закуплять 10 чеських тролейбусів Для Львова планують закупити десять вживаних чеських тролейбусів.
  • З наступного року зарплати українців виростуть на 9% З наступного року зарплати українців виростуть на 9% У 2013 р. прожитковий мінімум збільшать майже на 6%, а мінімальні зарплати українців виростуть на 9%, зазначають в Кабміні.
  • Ціна на долар в Україні тримається в межах 8 грн.
Ціна на долар в Україні тримається в межах 8 грн. У середу, 12 вересня, на готівковому ринку ціна на долар практично наблизилася до позначки 8 грн. За американську валюту просять 8,1350/8,1550 грн.
  • Вживання грибів знижує холостерин та покращує роботу мозку Вживання грибів знижує холостерин та покращує роботу мозку Гриби накопичують корисні організму речовин. У 100 грамах грибів міститься більше фосфору, ніж в морепродуктах.
  • Цієї осені модниці носитимуть спідниці-олівці та міні-плісе. Цієї осені модниці носитимуть спідниці-олівці та міні-плісе. Осіння мода пропонує широкий вибір фасонів: від спідниць-олівців і міні-плісе до джинсового міні .
  • Вживання кави полегшує біль Вживання кави полегшує біль Одна чашка кави під час сніданку полегшує статичний біль, викликаний проведенням декількох годин поспіль перед комп‘ютером, стверджується в новому дослідження.
  • Львівське повітря перенасичене оксидом вуглецю та діоксидом азоту Львівське повітря перенасичене оксидом вуглецю та діоксидом азоту Дослідження якості атмосферного повітря у Львові, які проводились у серпні цього року, показали перевищення граничнодопустимих концентрацій оксиду вуглецю у всіх десяти точках спостереження та діоксиду азоту – у 9 точках.
  • Через відсутність лічильників у львів Через відсутність лічильників у львів'ян відключатимуть газ Споживачі газу, які відмовляють від встановлення приладів обліку, можуть взагалі бути відрізаними від газопостачання. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».
  • На початку жовтня пройде 12-й Бізнес-конгрес підприємців «Призма 24» На початку жовтня пройде 12-й Бізнес-конгрес підприємців «Призма 24» Для участі в Конгресі у Львові запрошені представники малого та середнього бізнесу – власники та керівники підприємств. Конгрес проходитиме у конференц-залі Українського Католицького Університету (вул. Свєнціцького, 17) із 9:00 до 18:00.
  • У Львові теплої води позбавлять ще кілька вулиць У Львові теплої води позбавлять ще кілька вулиць Ремонтні бригади ЛМКП «Львівтеплоенерго» ремонтують теплову мережу на вул. Панча. Про це повідомляє прес-центр Львівської міської ради.
  • Сьогодні у Львові розпочинається 19 Форум видавців Сьогодні у Львові розпочинається 19 Форум видавців Найбільший книжковий ярмарок в Україні відбуватиметься з 12 по16 вересня . Планується, що в його роботі візьмуть участь 342 видавництва, 220 авторів, відбудеться понад 800 літературно-мистецьких акцій. Почесний гість Форуму – DBC Pierre (Велика Британія), лауреат Букерівської премії.
  • Стрес на роботі сприяє старінню Стрес на роботі сприяє старінню Група вчених з Інституту професійних захворювань Фінляндії вимірювала довжину частин ДНК — теломерів. Їм вдалося виявити, що люди, які регулярно стикаються зі стресом на роботі, як правило, мають коротші теломери.
  • Кілька фактів про шкоду дієтичної коли Кілька фактів про шкоду дієтичної коли Медики стверджують, що дієтична кола за ступенем шкоди, яку вона чинить на здоров’я, не поступається звичайній колі, а можливо, і перевершує її.
  • Завтра у Львові буде тепло та без дощу Завтра у Львові буде тепло та без дощу Завтра, 12 вересня, у Львові температура повітря уночі триматиметься 11 градусів, а вдень підніметься до позначки + 26. Буде сонячно та без опадів.
  • Після їжі шкідливо споживати фрукти та пити чай Після їжі шкідливо споживати фрукти та пити чай Багато людей непомітно для самих себе мають схильність до згубних звичок, схильність до яких виявляється безпосередньо після прийому їжі.
  • Львівський сморід містить аміак і сірководень Львівський сморід містить аміак і сірководень Відповідальність за неприємний запах у Львові можна покласти на 12 підприємств, найперше йдеться про «Ензим», «Першу приватну броварню», «Світанок», Львівський жирокомбінат, «Світоч».
  • Ювілейний Lviv Fashion Week пройде в перші дні жовтня Ювілейний Lviv Fashion Week пройде в перші дні жовтня 3-7 жовтня 2012 року у Львові пройде десятий сезон Lviv Fashion Week. Організатори обіцяють лише прем'єрні покази. Колекції весна-літо 2013 продемонструють українські дизайнери, а також модельєри з Польщі, Росії, Словенії. Про це повідомив на сьогоднішній прес-конференції один з організаторів Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько.
  • Вживання цитрусових знижує вплив забрудненого повітря Вживання цитрусових знижує вплив забрудненого повітря Раціон, багатий вітаміном С, знижує негативний вплив забрудненого повітря на респіраторну систему людей. Такого висновку дійшли канадські вчені.
  • З З'явився найтонший жорсткий диск у світі Компанія Western Digital оголосила про початок постачань пробних зразків жорстких дисків у форм-факторі 2,5 дюйма завтовшки 5 мм.
  • В Україні не оподатковуватимуть інвестиційний прибуток В Україні не оподатковуватимуть інвестиційний прибуток Верховна Рада схвалила пакет законів, який визначає основи державної політики в інвестиційній сфері на найближчі 20 років, а також порядок і умови для державної підтримки інвестиційних проектів.
  • В Україні з В Україні з'явиться фінський фаст-фуд Фінська мережа ресторанів швидкого харчування Hesburger та найбільша в світі американська мережа ресторанів фастфуду KFC до кінця цього року планують відкрити свої двері для українських відвідувачів.
  • Сьогодні відбудеться футбольний поєдинок між Україною та Англією Сьогодні відбудеться футбольний поєдинок між Україною та Англією Національна збірна команда України зіграє з Англією свій перший відбірковий матч з кваліфікаційного турніру Чемпіонату світу 2014 в Бразилії.
  • Цукор став дорожчим, проте дешевшає мед Цукор став дорожчим, проте дешевшає мед Після тривалого зниження цін на цукор у цьому місяці спостерігалось їх зростання на 4,7%. Водночас на 3,1% подешевів мед натуральний. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.
  • Чеське посольство знову видає короткотермінові візи українцям Чеське посольство знову видає короткотермінові візи українцям Система видачі 90-денних віз налагодилась і працюватиме без затримок. Про це повідомило Посольство Чехії в Україні.
  • У Львові проходитиме виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник» У Львові проходитиме виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник» З 4 по 7 жовтня 2012 року у Львові пройдевиставка-ярмарок «Львівський товаровиробник», що відбуватиметься у приміщенні Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17).
  • Львів Львів'яни організувались проти смороду: триває збір підписів Сьогодні, 11 вересня, львів’ян та гостей міста закликають прийти до будівлі Львівської міськради з 12:30 до 14:00 та підписати петицію щодо ситуації зі смородом у Львові.
  • Після уроків школярів Львова запрошують в УДЮМКи Після уроків школярів Львова запрошують в УДЮМКи Після уроків діти Львова для якісного проведення вільного часу мають змогу безкоштовно відвідувати різноманітні гуртки. У нашому місті діє 6 районних установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів (УДЮМК) – позашкільних навчальних закладів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів стане столицею Олімпіади-2022 Львів стане столицею Олімпіади-2022 Кабінет міністрів України на засіданні 10 вересня затвердив техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) Національного проекту "Олімпійська надія - 2022".
  • У Львові розпочнеться Французький вересень. Програма У Львові розпочнеться Французький вересень. Програма Культурне свято проходитиме з 11 по 27 вересня. У програмі заходу – класична музика, джаз, мистецькі виставки, презентація книги, туристичні візити французькою мовою. Про це повідомляє прес-центр міської ради.
  • 15-16 вересня у Львові пройде "Фестиваль партнерства" 15-16 вересня у Львові пройде "Фестиваль партнерства" Цими вихідними у центрі Львова проходитиме Фестиваль польсько-українського партнерства. Суть фестивалю полягає в презентації культурних візиток польських міст та воєводств-партнерів Львова та Львівської області. Про це "Твоє місто" повідомили у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові.
  • Зарплатню українцям півдвищують раз на кілька років
Зарплатню українцям півдвищують раз на кілька років В Україні офісні працівники на надбавку до зарплати можуть розраховувати один раз на кілька років. Про це повідомляє міжнародний кадровий портал.
  • Зі Львова запустять авіарейс в Мілан Зі Львова запустять авіарейс в Мілан 29 жовтня Wizz Air запускає рейс за маршрутом Львів-Мілан. Про це повідомила прес-служба міжнародного аеропорту «Львів».
  • На ринках Львівщини зросли ціни на м На ринках Львівщини зросли ціни на м'ясо У Львівській області у серпні 2012 року порівняно з липнем 2012 року ціни на м’ясо та м’ясопродукти подорожчали у середньому на 0,2%.
  • В Україні заборонять рекламу тютюнових виробів В Україні заборонять рекламу тютюнових виробів У неділю, 16 вересня 2012 року, вступає в силу Закон України № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.
  • В Україні подорожчав бензин В Україні подорожчав бензин Мережеві АЗС в Україні з понеділка, 10 вересня, підвищили на 10-20 копійок за літр бензину в порівнянні з цінами 7 вересня.
  • Мешканці Стрийської та кількох інших вулиць - відсьогодні без гарячої води Мешканці Стрийської та кількох інших вулиць - відсьогодні без гарячої води У Львові через заміну магістральної теплової мережі на вулиці Стрийській мешканці 29 житлових будинків на 11 днів залишаться без гарячої води. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На Львівщині подешевшали овочі та фрукти На Львівщині подешевшали овочі та фрукти У Львівській області у серпні 2012 року порівняно з липнем 2012 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1%. Зниження споживчих цін на продукти харчування у першу чергу зумовлено здешевленням овочів на 13,9%.
  • 6 найнебезпечніших речей у вашому домі 6 найнебезпечніших речей у вашому домі Перебування в будинку або в квартирі приховує більше небезпек, ніж можна собі уявити. Два потенційно найнебезпечніших місця в оселі - це кухня та ванна.
  • ЗАЗ оновив моделі Lanos і Sens ЗАЗ оновив моделі Lanos і Sens Найпопулярніші серед покупців моделі ЗАЗ Lanos і Sens тепер в оновленому вигляді, вони отримали нову решітку радіатора та інші оновлення в дизайні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!