Андрій Садовий увійшов до десятки мерів з найбільшим заробітком за минулий рік

1858 0
У рейтингу, окрім інформації про офіційні зарплати, враховували також премії.
Фото Надії Марченко

Фото Надії Марченко

«Антикорупційний штаб» оприлюднив рейтинг, де порівняв заробітки міських голів обласних центрів України. Очільник Львова Андрій Садовий серед 20 мерів зайняв 9 місце, сукупний дохід якого від зарплати торік становив 778 886 грн. Водночас за преміями він опинився на 7-у місці – такі доплати становили 337 тисяч грн.

Читайте також: Гроші і бізнес – дружини. Що задекларував Андрій Садовий за 2020 рік

Аналітики зауважують, що інформацію отримували за офіційними запитами. Окрім зарплати, враховували також премії і доплати. Відтак, суми можуть дещо відрізнятися від тих, які вказані в офіційних деклараціях.

За зарплатами найбільш оплачуваними виявилися мери Запоріжжя, Тернополя та Луцька. А за преміюванням лідерами стали знову запорізький мер, на другому місці – Луцьк і на третьому – Рівне.

Зазначають, що зарплати міських голів суттєво відрізняються, однак немає певної кореляції між їх обсягом та бюджетом міста чи кількістю населення. Крім того, вплив на формування зарплати міського голови здійснює депутатський корпус, зокрема, підтримує нарахування премій. Тому, «захмарні» премії можуть свідчити про тісний зв’язок міського голови з депутатською більшістю та ключовий вплив на неї.

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий у 2020 році на посаді міського голови Львова заробив 694 992 грн, натомість його дружина Катерина Кіт-Садова отримала майже 6 млн грн сукупного доходу. У 2019 році міський голова Львова задекларував трохи більше мільйона доходу. А у 2018-му він отримав 691 479 грн зарплати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!