Репортаж із заблокованого кордону та нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Львова. Підсумки доби

1210 0
Нині 9 грудня та 654 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 1 станції РЕБ противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Читайте також: «Ворог відновив потенціал крилатих ракет», – Ігнат. Окупанти атакують об’єкти інфраструктури України високоточною зброєю.

Та: Працівники ТЦК у Львові прийшли з повістками у спортивні зали. Чинним законодавством не заборонено вручати повістки в громадських місцях.

А також: Львівщина знову отримала додаткові засоби для збиття «Шахедів». Мобільні вогневі групи поповнилися ще восьма позашляховиками.

Акцент дня: Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону. Чим би ви зайняли свій розум, якби застрягли у черзі з ненадійним інтернетом на п’ять днів? Тарас, український водій вантажівки, який застряг на українсько-польському кордоні, думає про свою півторарічну доньку, яка чекає на нього вдома, та про рахунки. І що довше він чекає, то менше заробляє…

На цю ж тему: «80% вантажів не приїхало». Через протест на кордоні затримується допомога для захисників. Якщо блокування триватиме ще тиждень, то можуть з’явитися проблеми із медикаментами і паливом.

Ключові події:

1. Верховна Рада підтримала новий закон про створення Національного військового меморіального кладовища. Рішення про його розташування прийматиме Кабмін.

Як виглядатиме Національне військове меморіальне кладовище. Проєкт. 

Читайте також: Яку премію отримав Садовий і його заступники у листопаді. Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач отримав премію у розмірі 37 тис. 535 гривень. Загальна сума за місяць 76 тис.153 грн.

Та: У Львові цього тижня погодили нові будівництва. Перелік. Серед нових забудов – дошкільний заклад, комунальний ринок та рятувально-логістичний центр.

А також: Ірина Фаріон подала в суд та вимагає поновити її на посаді доцента Львівської політехніки. Суд прийняв заяву від екснардепки, але дата першого засідання наразі невідома;

2. У Львові затвердили нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Відтак оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку. Проте з 1 червня 2024 року вартість проїзду при оплаті готівкою зросте до 25 гривень.

На цю ж тему: У Львові найдорожчий проїзд в громадському транспорті? Яка вартість в інших містах України. Зараз проїзд у комунальних автобусах, тролейбусах, трамваях і метрополітені Києва становить 8 грн. Водночас вартість проїзду в автобусах приватних перевізників у середньому коливається від 10 до 15 грн залежно від довжини маршруту.

Читайте також: Рух метро між станціями «Деміївська» та «Теремки» закриють для термінового ремонту тунелю. Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців.

На час ремонту тунелю метро між Теремками і Либідською запустили автобус і тролейбус. Схеми руху;

3.  У Львівській ОВА пояснили, чому в області погано розчищені дороги від снігу. Утримання та невідкладні ремонти автомобільних доріг не є пріоритетом під час воєнного стану.

Читайте також:Львівська ОВА рекомендувала відмовитись від каналізування у парку «Знесіння». У «Домівці» перебуває понад 700 врятованих тварин, що потребують належного утримання.

 Та: Між Києвом, Вінницею, Хмельницьким та Тернополем курсуватиме потяг Інтерсіті. Маршрут буде обслуговуватись найшвидшим українським поїздом – «Тарпан»;

4. В школах України можуть з’явитися поліцейські та металошукачі. Такі заходи хочуть впровадити для формування безпечного освітнього середовища.

Читайте також: Львівська художниця отримала премію Катерини Білокур. Перемогу Лідії Борисенко принесли твори з циклу «Українські берегині»;

5. Про котячого мера Львова вийшла книжка. Там є і Борис Джонсон. Він тисне лапу Левчику.

Читайте також: У Львівському музеї історії релігії відреставрували цінні розписи та ліпнину. Роботи проводили в трапезній колишнього монастиря.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!