«Протикоронавірусна» постанова і карантин у Львові. Головне за ніч і минулу добу

2897 1
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ulvovi.info

Фото: Ulvovi.info

Постанова про запобігання коронавірусу. Кабінет міністрів учора вечором оприлюднив постанову про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Зокрема, заборонено відвідувати заклади освіти, а також проводити масові заходи, в яких беруть участь понад 200 людей. Під час карантину спортивні заходи в Україні можна проводити без глядачів. Також уряд доручив місцевій владі забезпечити виконання та контроль за дотриманням вимог постанови.

Карантин у Львові. Відсьогодні у Львові призупиняють навчання у школах, садочках, закладах вищої освіти до 3 квітня, а також скасовують або переносять низку культурних та мистецьких заходів. Як сказав, відповідаючи на питання Tvoemisto.tv, міський голова Андрій Садовий, карантин в Україні та, зокрема, у Львові запроваджують із превентивною метою, щоб не допустити випадків зараження коронавірусом.

«Краще мінімілізувати будь-які ризики, бо якщо буде вже такий процес, як в Італії, то буде складніше»,прокоментував він.

Також Садовий додав, що багато українців, які працюють в Італії, повертатимуться додому напередодні Великодня, то ж ризики зростатимуть.

Шмигаль, криза і гроші. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна входить у світову економічну кризу. За його словами, зараз країна має великий запас міцностіі. Прем’єр також додав, що уряд готовий зустріти дві кризи - економічну та вірусну.

Тим часом Нацбанк другий день поспіль активно рятував гривню і 11 березня продав, щоб зарадити цьому близько 350 мільйонів доларів. Раніше НБУ мусів витратити 250 млн гривень.

Вибори. Співак Святослав Вакарчук більше не є головою партії «Голос». Замість нього обрано Кіру Рудик, топ-менеджера з ІТ-сектору. Вакарчук, у свою чергу, займеться «політичним провайдерством».

Україна входить у складний кризовий період, тож бережіть себе і не панікуйте. Усе так не буде. Гарного Вам дня!

 



12 Березня, 2020 09:50
666 ... не можу підібрати слова , щоби виразити подяку тому уряду за таку про нас турботу ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!