Під час аудиту Львівського облавтодору виявили втрати на понад 8 мільйонів гривень

2309 0
Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Львівський облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» і виявили порушення, що призвели до втрат 8,2 мільйона гривень.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Про це інформує прес-служба Західного офісу Держаудитслужби. Зокрема, виявили, що вартість робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, виконаних підприємством на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області, завищено на 6,6 млн грн.

Також завищено витрати на споживання енергоносіїв (електроенергії та газу) асфальтобетонним заводом у порівнянні з його фактичним споживанням, що призвело до завищення вартості виготовленої заводом та використаної підприємством асфальтобетонної суміші.

Читайте також: В Україні озвучили, скільки коштує будівництво одного кілометра дороги 

«Безпідставно включено до оплати вартість приготованої піщано-соляної суміші, яка фактично не використана для посипання автомобільних доріг, а обліковувалась на залишку філій підприємства. До актів виконаних робіт з косіння трави, прибирання узбіч, зупинок, вирізання кущів тощо безпідставно включено видатки на зведення та розбирання тимчасових титульних будівель та споруд», – йдеться у повідомленні.

Також аудитори встановили, що у грудні 2012-го року підприємство проводило поточний ремонт автодоріг державного значення Львів - Шегині, Львів - Рава-Руська, Львів - Краківець. Через те, що замовник робіт – ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл"- не прийняв виконану роботу та за неї не розрахувався, підприємство не отримало понад 1,2 млн грн доходів. Варто зауважити, що у бухгалтерському обліку ДП «Львівский облавтодор» ця дебіторська заборгованість не зазначена, заходів щодо стягнення з замовника коштів в судовому порядку не вжито і термін позовної давності щодо її стягнення минув.

Читайте також: Кожна вантажівка завдає 3000 грн збитків на 100 км дороги: в Україні шукають рішення

Також під час ревізії виявлено фінансові порушення з інших причин. За результатами проведеної ревізії директору ДП «Львівський облавтодор» надіслані вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передали Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!