Політична реклама

Банк може заблокувати пластикову картку якщо клієнт подав неправильні відомості

7805 0
Отримати інформацію про те, що банківська картка заблокована, завжди неприємно. Для того щоб така новина не стала сюрпризом, потрібно знати, в яких випадках банк може заблокувати картку і як цього можна уникнути.

Одним з найпростіших випадків блокування пластикової картки може стати не правильне введення ПІН-коду під час зняття з неї готівки в банкоматі, - пише Вкурсе. Для того щоб правильно ввести код, зазвичай клієнтові надається три спроби. Якщо за цей час згадати заповітні цифри не вдалося, картка заблокується.

Ще одним випадком можливого блокування картки може бути відсутність коштів для її обслуговування. Наприклад, кредитну картку банк може заблокувати в тому випадку, якщо не внесений мінімальний платіж по кредиту. Це буде виправлено після того, як необхідні грошові кошти будуть перераховані, правда при цьому доведеться заплатити штраф за протермінування кредиту.

Банк може заблокувати картку і в тому випадку, якщо раптом з‘ясується, що відомості про себе клієнт подав неправильні. Детальна інформація про позичальника перевіряється не завжди, проте якщо служба безпеки під час перевірки виявить невідповідність заявлених даних з реальними, видана пластикова картка блокується. Банку невідомі причини такої невідповідності, тому доступ до грошей буде відсутній до з’ясування причин виникнення неточності.

Заблокувати картку можуть і в тому випадку, якщо в операціях з нею побачать підозрілі дії. Наприклад, підозри можуть викликати дії з пластиковою карткою, виконані за короткий час у різних країнах. Тому якщо в ході закордонної поїздки планується відвідати відразу декілька країн, про це найкраще попередити банк.

Зазвичай подібні блокування мають тимчасовий характер. Як тільки клієнт звернеться в банк, що видав конкретну пластикову картку, її відразу ж розблокують. Для цього потрібно буде підтвердити правильність останньої операції і дати згоду на те, що матеріальну відповідальність за можливі дії доведеться нести самому.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!