На ремонт прикордонної траси Львівщини виділять 182 млн євро

2417 0
Їх виділить ЄБРР як компонент кредитної угоди.
Фото умовне

Фото умовне

Європепейський банк реконструкції та розвитку в рамках кредитної угоди виділить 182 млн євро на капітальний ремонт траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська до міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне». Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Наша задача – максимально сприяти збільшенню експортного потенціалу, зокрема через відновлення та модернізацію як самих пунктів пропуску, так і під'їзних шляхів. Наші колеги з ЄБРР вже провели аудит безпеки дорожнього руху, аналіз економічної доцільності інвестицій, екологічну та соціальну оцінку проєкту та вирішили спрямувати частину коштів на капітальний ремонт частини автомобільної дороги М-09. Виконання робіт у повному обсязі зменшить логістичні витрати у напрямку перевезень Україна – Європейський Союз», – розповів Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.  

Читайте також: Від завтра на Львівщині обмежать рух однією із автодоріг. Схема об’їзду

Зазначимо, що цю угоду вже укладали раніше. Згідно з нею сума позики ЄБРР на будівництво та розвиток доріг складала 450 млн євро. Проте проєкт призупили у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення.  

Нагадаємо, що На Львівщині триває ремонт дороги Нижня Луковиця-Горішнє.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!