«Батярський» Львів відвідало понад 15 тисяч людей

3620 0
У рамках відзначення Дня міста Львова відбувся вже VII День Батяра. 1-4 травня на площі Музейній (біля Домініканського собору) гості та мешканці міста мали унікальну можливість стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття.
фото: facebook (День Батяра)

фото: facebook (День Батяра)

Як зазначають організатори, цьогорічний День Батяра можна сміливо назвати інтернаціональним, адже захід відвідало багато туристів з різних країн світу.

На День Батяра завітало багато туристів із столиці, сходу та півдня України. Також було багато іноземців, серед яких більшість – поляки. Загалом за чотири дні свято відвідало понад  15 тис. мешканців та гостей міста.

Як повідомили в управлінні туризму Львівської міської ради у період травневих свят (1-4 травня) практично всі заклади розміщення у Львові мали 100% завантаження. За інформацією закладів розміщення і туристичних фірм, здебільшого, це були гості з України (75%), а саме: Києва, Дніпропетровська, Луганська, Харкова, Запоріжжя, Одеси, 25% становили іноземні гості, які приїхали з Польщі, Білорусії, Німеччини, Туреччини, Словаччини, Італії, Франції, Фінляндії, США.

Нагадаємо, цього року в рамках заходу вперше провели РетроFashionMarket, ретровелопроменад «Батяри на роверах», відкриту лекцію про історію батярства у Львові, виставку «Urban Sketching inLviv», виставку ретроавтомобілів  та екскурсію нетривіальними місцями міста Лева. Сюрпризом стала для відвідувачів свята презентація батярських свічок ручної роботи.

Традиційно під час Дня Батяра працювала Батярська канцелярія, де кожен гість свята мав можливість пройти процес посвячення та отримати посвідчення справжнього батяра. За сім років відзначення Дня Батяра було видано понад 700 посвідчень. А той, хто не встиг замовити батярське посвідчення під час свята,  може зробити це он-лайн.

Джерело: facebook-сторінка "День Батяра"


Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!