Більше, ніж галерея. Як виглядає Львівський муніципальний мистецький центр

2450 0
Tvoemisto.tv покаже віртуальну екскурсію центром на своїх ресурсах.
фото: лмр

фото: лмр

Сьогодні, 19 жовтня, на вулиці Василя Стефаника, 11 відкрили Львівський муніципальний мистецький центр. Сучасний культурний простір об'єднав галерею із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатеку та кав'ярню.

Місія муніципального мистецького центру – підтримувати і популяризувати сучасне мистецтво, дизайн, інноваційні естетичні практики і культурологічні дослідження через спілкування та співпрацю. Це простір для зустрічей, навчання та спілкування, який допомагає розвивати інноваційне й екологічне мислення, надихає на творчість, підтримує таланти і робить львів'ян щасливішими.

«Львів розвиває міський комплекс мистецьких інституцій. Відкриття Центру на Стефаника – нова сторінка в історії культурного життя міста. Це більше, ніж галерея. Центр є багатофункціональним простором. Ми раді нарешті запросити львів'ян і гостей міста до цього місця», – говорить Наталія Бунда, керівниця департаменту розвитку Львівської міської ради.

Через карантин публічного офіційного відкриття центру не було, проте команда проведе цей захід онлайн. Однак Tvoemisto.tv транслюватиме подію на своїх ресурсах, в Фейсбуку та на Ютюб-каналі. Початок сьогодні, 19 жовтня, о 12:00.

Нагадаємо, робота над створенням центру тривала від листопада 2019 року. Команда проєкту об'єднала ініціаторів, експертну групу, департамент розвитку ЛМР, архітекторів і підрядників. Тут проводили одразу 5 видів робіт: реставрацію фасаду, ремонт даху, облаштування внутрішнього дворику, встановлення пандуса і внутрішніх меблів та облаштування самої галереї. Інвестиція міста – 8,7 млн грн.

Тут на містян чекатимуть виставки, лекції і майстер-класи, кінопокази, концерти, перформанси і культурні подій. Муніципальний мистецький центр об'єднає довкола себе художників, культурологів, музикантів, режисерів та інших представників культурного середовища й індустрій.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!