Четверо рибалок провалились під лід неподалік від Львова

1717 1
Один із них – загинув.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

У селі Цитуля на Яворівщині учора, 9 лютого, під лід на місцевому кар’єрі провалились четверо рибалок. Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту населення ЛОДА.

Подія трапилась близько 18:50. Місцеві мешканці, які стали свідками, витягнули рибалок і привезли у Новояворівську районну лікарню.

Читайте також: Плюсова температура і дощ. Прогноз погоди у Львові на тиждень

Утім, одного з рибалок – 36-річного мешканця Жмеринки на Вінниччині – врятувати не вдалося. Він помер від переохолодження. Одного з потерпілих після медичного огляду відпустили додому.

Обставини події встановлюються.

Для того, аби вберегтись від небезпеки на льоду, потрібно знати наступне:

  • міцним є лід прозорий з синюватим або зеленуватим відтінком при товщині більше 12 см;
  • міцність льоду необхідно перевіряти пішньою і, якщо після першого удару лід пробивається і з’являється вода, то виходити на нього заборонено;
  • не дозволяється перевіряти міцність льоду ударами ніг;
  • рибалки-любителі підльодного лову без дозволу найближчої рятувальної станції не мають права виходити на лід;
  • під час підльодного лову риби не рекомендується скупчуватись у групи, а лунки слід пробивати на відстані 5-6 м одна від одної;
  • кожен рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку довжиною до 20-25 м з петлею на одному кінці і вантажем 400-500 гр. на другому.

Читайте також:
11 Лютого, 2020 23:01
Роман Які мешканці? Вони були самі.
Вас що по оголошення набрали?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!