Львівський медцентр заявив про рейдерство

5175 0
Приватний медцентр «Біокурс» у Львові після 30 років роботи позбавили ліцензії.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

Минулої п’ятниці, 18 вересня, Міністерство охорони здоров’я скасувало ліцензію медичному центру «Біокурс». Головний лікар центру Тарас Жиравецький на своїй сторінці у Фейсбук назвав це рейдерством.

«Історія без номеру, без назви. Історія, яка не має відношення до пацієнтів і медицини, а тільки до наших сусідів та помічника міністра…. Про те, як «доброзичливі» сусіди можуть зачинити клініку, яка працювала у Львові 30 років за 4 дні в турборежимі в період коронавірусу», – пише Тарас Жиравецький у Фейсбуці.

Tvoemisto.tv звернулося до головного лікаря медичного центру, щоб з’ясувати причини перевірки клініки та позбавлення її ліцензії.

Зі слів Тараса Жиравецього, у п’ятницю 11 вересня у клініці дізналися про позапланову перевірку на скаргу сусідів.  Саму перевірку провели у понеділок 14 вересня. А вже у п’ятницю, 18 вересня, на сайті МОЗ України з’явився наказ про анулювання ліцензії медичному центру «Біокурс».

«Перевірка пов’язана з тим, що сусіди написали скаргу відразу у МОЗ, мовляв, переживають за те, що пацієнти, які звертаються у нашу клініку можуть бути заразними коронавірусом, бо робимо у себе ІФА-тести. Насправді до нас не приходило багато людей – в межах 15-20 на день. Більшість з них приходили на консультації, УЗД-діагностику, вузьких спеціалістів. Тим не менше, несподівано для нас МОЗ прислало екстренну перевірку. Буквально за 3 дні в нас забрали ліцензію, не давши можливості ні прокомунікувати, ні виправити недоліки», – каже Тарас Жравецький.

У 5-поверховій будівлі по вулиці Новаківського клініка «Біокурс» вже знаходилася 22 роки. Приміщення не в оренді, а власне. Загалом медзаклад у Львові вже працює більше 30 років. Безстрокову ліцензію на роботу клініка отримала у 2012 році.

Реальних причин позбавлення центру ліцензії головний лікар не бачить. Каже, що в ході перевірки виявили лише незначні порушення у документах.

«Нам вказали на невідповідність відомостей про припинення роботи лікарів, а також у технічному паспорті приміщення метр площі не співпадав з поданими раніше документами. Такі речі для нас також стали знахідкою, але навіть це не вважаю критичним порушенням. Все можна було усунути, а не закривати цілу клініку», – додав Тарас Жиравецький.

З понеділка клініка «Біокурс» не працює. Без роботи залишилися 5 лікарів.

Щодо подальших кроків, то зі слів Тараса Жиравецього, юристи у Києві уже готують звернення до суду про скасування наказу про припинення ліцензії. Якщо цього не вдасться зробити, медцентр подаватиме на нову ліцензію.

На підставі чого відбулася перевірка у львівській приватній клініці «Біокурс» та за що саме медцентру скасували ліцензію Tvoemisto.tv у МОЗі так і не вдалося з’ясувати. Туди відправили інформаційний запит для з'ясування всіх обставин.

Оля Шведа


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!