Чи буде локдаун, стане зрозуміло за тиждень, – Офіс президента

2892 0
В Офісі президента кажуть, що радяться з місцевою владою, щоб усі прийняли це рішення і не було «місцевого сепаратизму».
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада, будуть помітні за тиждень. Тоді стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, йдеться на сайті ОП.

Читайте також: Аваков пропонує на 3-4 тижні ввести в україні повний локдаун

Він зазначив, що карантин вихідного дня спрямований на зменшення заражень у закладах громадського харчування, торговельних центрах, місцях масового скупчення людей тощо.

«Ми намагаємося збити темпи зростання захворюваності, щоб стабілізувати ситуацію. І за цей час – збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення», – наголосив Кирило Тимошенко.

«Ми радимося з місцевою владою, щоб усі прийняли це рішення і не було «місцевого сепаратизму», – додав він.

Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях.

Читайте також: Кабмін тепер зобов'язаний попереджати українців про посилення карантину

Нагадаємо, що Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує ввести в Україні повний локдаун на 3-4 тижні з механізмом компенсації для населення. Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що Кабмін розглядає жорсткий карантин на новорічні й різдвяні свята як один із варіантів розвитку подій. Також локдаун, прив’язаний до новорічних свят, пропонував міністр культури Олександр Ткаченко. Він пропонував відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів. 

У МОЗ також заявили, що занепокоєно можливим збільшенням кількості контактів між людьми у новорічні свята. За словами міністра Максима Степанова, основним показником для введення обмежень є здатність системи охорони здоров’я надавати людям медичну допомогу. Наразі система справляється – із 55 886 ліжко-місць, виділених для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, наразі зайнято 27 887 або 49,9%.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!