Чи продовжуються будівельні роботи біля озера у Снопківському парку. Відео

1814 0
Забудовник мав скорегувати проєкт і врахувати саме відстань у 25 метрів.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Держекоінспекція подала апеляцію на скасування штрафу для забудовника біля озера на вул. Кримській, 57. Також територія не приведена у належний стан, який би мав бути у прибережній зоні. Про це під час стріму Тvoemisto.tv розповів начальник відділу державного екологічного нагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції Анатолій Мандій.

Читайте також: Суд скасував штраф забудовнику, що зводить котеджі у межах захисної смуги озера у Снопківському парку

«Закінчився термін виконання попередньо виданого припису, який було видано Раїсі Ружицькій і Роману Гумену за результати перевірки, яку провели в серпні. Тоді виявили порушення, що не дотримується природоохоронний режим використання прибережної смуги як на приватній ділянці, так і ділянці навколо... Раїса Ружицька подала також в суд, що хоче оскаржити припис, як такий, що незаконний», – пояснив Анатолій Мандій.

За його словами, на ділянці комунальної власності були встановлені вагончики, їх забрали, але ще є будівельні блоки, які досі залишаються.

Також, за його словами, забудовник мав скорегувати проєкт і врахувати відстань до озера у 25 метрів.

«Виявлено, що починаючи від воріт вправо відстань зменшується від 25 метрів до 16. Тобто у крайній точці вона становить 16 метрів. Забудовник мав скорегувати проєкт і врахувати саме відстань у 25 метрів. Чи відбулися зміни, не відомо», – сказав Анатолій Мандій.

Місцевий мешканець, активіст Тарас Юринц каже, що ділянка яка не є у приватній власності, не вся очищена. 

Раніше керівниця управління екології і природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова у коментарі Тvoemisto.tv пояснила, що забудовник намагається звести будинок ще із 2012 року в різних форматах, а мешканці не дають цього зробити. І зараз стіна будинку йде по краю санітарної зони.

«Фактично, вулиця складається з приватних однородинних будинків. На Кримській, 57 теж однородинний будинок, але, скориставшись прогалинами в законодавстві, його розділили на чотири і вийшов багатоквартирний житловий дім. Звісно, що це неприродня забудова для тієї ділянки. Однак, на жаль, немає детального плану територій тієї площі, бо не є затверджений історико-архітектурний опорний план, який би зробив зонінг Галицього району і можна було добре розуміти, де може бути забудова, а де – ні», – сказала вона.

Читайте також: Вперше в історії. Міндовкілля погодило розширення території парку у Львові на 11 гектарів

Нагадаємо, улітку на краю парку Снопківський, на вулиці Кримській,57, біля місцевого ставка розпочалося будівництво чотирьох спарених котеджів. Мешканці, які живуть неподалік, оскаржують це рішення. У серпні відбулася перевірка Держекоінспекції, яка провела заміри і виявила порушення. Після цього забудовник почав оскаржувати рішення Держекоінспекції в судах.

Уповноважений від власниці земельної ділянки Роман Гумен наголосив, що ділянку купили ще у 2017 році і торік власне отримали документи на будівництво чотирьох спарених будинків, висотою до 9 метрів. На питання, чому до озера не витримали відстані, він пояснив, що від дзеркала озера до крайнього будинку є 22 метри і слід рахувати відстань до будинку, а не до паркану.

Він також зазначив, що вони говорили з мешканцями про виготовлення проєкту благоустрою озера і готові в це інвестувати кошти. Представник власниці ділянки також відкинув звинувачення, що тут буде паркінг, пояснивши, що за проєктом передбачені лише 4 гаражі біля самих котеджів. 

Тоді біля озера поставили блоки, щоб не було можливостей заїзду будівельної техніки до озера.

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!