Чим львівські маршрутки нагадують індійські

3107 0
У Львові маршрутки їздять такі заповнені, як в Індії. Про це у ході прес-сніданку сьогодні, 2 квітня, сказав Юрій Паращак, заслужений директор IBM Research Smarter Cities, співзасновник Urban Systems Collaborative у Нью-Йорку, почесний професор Carnegie Mellon University (США).

«Чому тут автобуси так ходять? Я раз пішов на той автобус №16, ніколи з таким не стикався. Майже так, як в Індії»,  – зазначив він.

Юрій Паращак реалізовував в УКУ спільно з Львівською міською радою проект «Smart City». У ньому взяли участь 45 представників із різних регіонів України, які протягом 5-ти днів працювали у 7 підрозділах міста і шукали інноваційні рішення для стандартних завдань міста, застосовуючи інструменти аналізу Big Data.

Як зазначив Паращак, головна ідея «Smart City» полягає у тому, аби реформувати роботу різних сфер життя міста таким чином, аби вони діяли злагоджено, при цьому раціонально використовуючи кошти і роблячи життя львів'ян більш комфортним.

До прикладу, сказав професор, в Англії дуже добре налагоджена транспортна система. В Україні ж усі пхаються у транспорт, як шалені.

«В Англії – все, що треба, стати у чергу на певний вид транспорту. Тут  же – паніка, шалена паніка на літак, на автобус. Люди не довіряють системі. А уявіть собі, що за два роки люди чекатимуть на автобус, він приїжджає, а там повно місця»,  – сказав експерт.  

Читайте також: Smart Lviv: які нововведення планують у місті

За його словами, правильна зміна транспортної системи, що ґрунтується на аналізі руху громадського транспорту та пасажиропотоків, могла би зменшити стрес у львів’ян і дозволила їм планувати свій час.

Детальніше про те, що таке проект «Smart City», як він реалізовуватиметься у Львові та що це дасть жителям міста, читайте сьогодні на Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!