Для поповнення війська росія виводить найманців з Республіки Малі, – Генштаб

969 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Росіяни за добу завдали до 10 авіаційних ударів та понад 20 обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Крім того, ворожих ракетних ударів зазнала інфраструктура в районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької та інших областей. Ворог атакував військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких наші захисники збили.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Читайте також: На окремих напрямках росіяни масово здаються в полон і залишають позиції, – Генштаб

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. 

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському – з мінометів та ствольної артилерії біля населеного пункту Мезенівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Дворічна, Зелене та Кам’янка;
  • на Куп’янському та Лиманському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Невське та Стельмахівка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії неподалік населених пунктів Білогорівка, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Спірне, Яковлівка та Зеленопілля;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Водяне, Новобахмутівка та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому – з танків та артилерії різних типів біля населених пунктів Времівка, Вугледар та Павлівка.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення (Новоданилівка, Червоне, Залізничне тощо).

 

На фоні значних втрат на території України російське воєнно-політичне керівництво шукає способи поповнення окупаційних військ за рахунок приватних військових компаній. Незважаючи на значні іміджеві та політичні втрати на міжнародній арені, прийняли рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі. Крім того, російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, що може бути застосована в Україні. Проте ефективність та навченість льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8, не дозволяє виконувати завдання за призначенням. Крім того, на мотивацію льотного складу негативно впливають значно знижені у порівнянні з Сирією виплати.

Читайте також: Українські зенітники збили третій за добу ударний російський «Алігатор»

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 14 ударів (12 – з них по районах зосередження озброєння та військової техніки; по взводному опорному пункту, а також позиції комплексу протиповітряної оборони противника). Українські підрозділи протиповітряної оборони збили 2 гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) і 2 ворожих БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та інші важливі військові об’єкти.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!