До кінця року міськрада обіцяє викупити приватні ділянки для будівництва Ряшівської

2370 0
Нова вулиця має з’єднати вулиці Патона і Наукову.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

До кінця року у Львові планують викупити 48 приватних земельних ділянок для будівництва вулиці Ряшівської. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

Читайте також: У Львові пропонують будувати тунелі, естакади й магістралі. Скільки це може коштувати

«На сьогодні вже прийнята ухвала ЛМР про викуп приватних земельних ділянок для будівництва вул. Ряшівської. Ми домовились зі всіма власниками про те, що вони продаватимуть ці ділянки, їх близько 48. Наразі відбувається оцінка цих ділянок, після якої безпосередньо їх викуплятимуть», – розповів Олександр Одинець.

За словами посадовця, почати проєктувати вулицю зможуть у кінці року.

«Мусимо провести кропітку роботу з викупом земель до кінця року, після чого розпочнемо глобальне проєктування вулиці. Це дозволить у наступному році почати реалізацію цього проєкту»,  – каже Олександр Одинець.

Нова вулиця має з’єднати вулиці Патона і Наукову, скоротити час доїзду до Львівського аеропорту та розвантажити Наукову.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, вулицю планували збудувати у межах підготовки до Євро-2012. Через держборг та власників приватних ділянок, через які планували прокласти вулицю, підрядник припинив роботи, збудувавши два відрізки вулиці. За ці роботи ЛМР довгий час боргувала ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», включно з іншими проєктами, 52,6 млн грн.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету – 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

У лютому 2018 року ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо земельної ділянки біля Львівського аеропорту для будівництва продовження вулиці Ряшівської, а у грудні депутати ЛМР підтримали відповідну петицію й дозволили «Львівавтодору» викупити 42 ділянки.

Вікторія Матевощук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!