Львів викупить ще шість ділянок для добудови вулиці Ряшівської

4811 0
Йдеться про викуп шести ділянок хагальною площею 0,23 га.
Фото спільноти Зручне Місто

Фото спільноти Зручне Місто

Львів викупить ще низку ділянок для добудови вулиці Ряшівської. Відповідний проєкт ухвали про викуп ще земельних ділянок для будівництва вулиці Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона погодили на пленарному засіданні сьогодні, 9 березня. За таке рішення проголосував 51 депутат.

Йдеться про викуп шести ділянок хагальною площею 0,23 га. Як додають у пояснювальній записці, прийняття цієї ухвали дозволить визначити викупну ціну земельних ділянок із метою наступного будівництва вулиці Ряшівської.  Попередньо у 2021-2022 роках міська рада вже викупила 34 ділянки на загальну суму понад 9,5 млн грн, а у 2022-му – ще 18.

 Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, що про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона вперше заговорили  ще у 2009 році. Тоді місто готувалось до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

У жовтні 2021-го року депутати звернулись з пропозицією наступного року продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської. Тоді заступник начальника управління земельних ресурсів Львівської міської ради Олег Ковалишин у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що місто завершує викуп шести ділянок для добудови Ряшівської. На це цього року з бюджет міста виділили 2 мільйони гривень. А на 2022 рік запланували викупити ще 34 ділянки, для цього, говорив він, потрібно буде щонайменше 14 мільйонів гривень.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!