До львівської лікарні потрапив 28-річний чоловік із ботулізмом

3395 0
Попередньо чоловік вживав курячий паштет польського виробництва, який придбав у місцевому магазині в Золочеві.
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

Учора, 22 жовтня, до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні потрапив чоловік із підозрою на ботулізм. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Читайте також: М'ясо з землі. Репортаж із львівських ринків, де буяє антисанітарія

Зазначається, що з епіданамнезу відомо, що 12 жовтня він їв консервований курячий паштет польського виробництва, який придбав у місцевому магазині в Золочеві навпроти КПП військової частини.

Пацієнт скаржився на сухість у роті, порушення зору (диплопія), порушення ковтання (дисфагія), порушення мови (дизартрія), порушення ходи через виражену м’язеву слабість. Його стан лікарі оцінюють як важкий. Зараз він перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Додамо, що ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше - овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!