До нового навчального року у Львові планують відкрити муніципальний стрілецький тир

690 0
Загальна площа тиру – 1 817 м², вартість проєкту – 80 млн грн.
Візуалізація

Візуалізація

На вулиці Лисенка за кошти меценатів реконструюють занедбане приміщення у сучасний спортивний муніципальний стрілецький тир. Планується, що він запрацює з вересня. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Плануємо, що з вересня сюди будуть приходити школярі, спортсмени і всі, хто хоче навчитись стріляти. Тут всі зможуть відчути, що таке реальна стрільба з вогнепальної зброї і що таке стрільба з лука», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Муніципальний стрілецький тир збудували на дві третини: зараз добудовують адмінбудівлю та дооблаштовують приміщення, де власне будуть спортивні зали. Загальна площа тиру – 1 817 м², вартість проєкту – 80 млн грн.

«Зараз ми добудовуємо адміністративну будівлю, де будуть проводитись ремонтні роботи. У самому ж тирі переважатимуть бетон, скло та залізо, тому ці приміщення здебільшого вже готові», – розповів начальник управління спорту та молодіжної політики ЛМР Антон Нікулін.

Читайте також: Як виглядатиме муніципальний тир у Львові. Візуалізація

Це трьохповерхова споруда із функціональним використанням даху. На першому поверсі буде стрільба з пневматичної зброї, де займатимуться діти, які займаються цим видом спорту, та школярі в межах вивчення предмету «Захист України». Також тут проводитимуться змагання шкільної ліги зі стрільби.

Другий поверх будуть використовувати для стрільби з вогнепальної зброї. Третій поверх – це навчальні аудиторії, класи для теоретичних занять та поле для стрільби з блочного луку на 18 метрів. На останньому рівні в теплу пору можна буде проводити заняття зі стрільби з лука на 50 м.

Нагадаємо, що будівництво тиру 30 червня 2023 року затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради. 

Для довідки 

На вул. Лисенка, 23а розташований будинок колишнього Куркового товариства, стилізований під середньовічний замок, збудований 1826 року. Саме тут 1868 року відбулись установчі збори майбутнього товариства «Просвіта», а 10 березня 1869 року організовано перший у Львові шевченківський концерт.

За радянських часів у будинку був тир. Приміщення колишнього братства використовували також для репетицій ансамблю пісні й танцю Прикарпатського військового округу. За незалежності будинок реставрували, й у 2015 році тому тут облаштували музей визвольної боротьби. Детальніше про історію вулиці Лисенка дізнавайтеся в матеріалі Tvoemisto.tv.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!