У Львові на місці, де 100 років тому був тир, мають створити новий

1402 0
Він буде розташований на вулиці Лисенка.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові на вулиці Лисенка обшатують муніципальний стрілецький тир. Станом на сьогодні вже виготовили проєкт будівництва. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Приватні інвестори вибудовують муніципальний тир. А ми будемо ним користуватися, можливо, викупимо. Сто років тому на Лисенка був такий, потім Міністерство оборони його продало. Зараз ми домовилися з власниками, що вони своїм коштом його відремонтують, доведуть до пуття, а потім віддадуть місту, щоб там для дітей проводили заняття, навчання», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий у програмі Tvoemisto.tv «Акценти Твого міста».

 

Стрілецький тир матиме два поверхи: на першому рівні – 18-метрова дистанція для лука, а  на другому рівні – основна дистанція для стрільби до 50 метрів. В теплу пору року на третьому рівні також можна буде проводити заняття зі стрільби з лука. Також в споруді передбачені всі необхідні технічні та адміністративні приміщення.

«Для тренувань з лука нам буде достатньо цих потужностей, зможемо проводити змагання певного рівня. Кульова стрільба також відповідатиме всім нормам. Будуть дистанції на 10, 15, 25 і 50 метрів та сучасна система підвезення і заміни мішеней. Цей об’єкт є інклюзивним, доступним для всіх, хто хоче займатись стрільбою», – пояснив Антон Нікулін, керівник управління спорту ЛМР.

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv обговорило з міським головою Львова Андрієм Садовим чи тав Львів містом-мільйонником; коли нарешті повноцінно запровадять електронний квиток; як покращити якість повітря в місті; чому важливі та як діятимуть наглядові ради при комунальних підприємствах та як покращити проїзд для велосипедистів і осіб з інвалідністю у візках. Деталі розмови читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!