Політична реклама

Дослідники довели шкідливість освіжувачів повітря

2564 0
Американські дослідники з Університету Еморі (штат Джорджія) довели, що освіжувачі повітря можуть викликати напади ядухи у алергіків і астматиків, але також і сприяють розвитку захворювань дихальної системи навіть у абсолютно здорових людей, особливо - у перші роки життя.

При цьому люди нерідко не помічають такі симптоми як періодичний або хронічний нежить, чхання, відчуття закладеності носа. Більш того, невірна інтерпретація симптомів змушує людей приймати ліки від застуди, тоді як природа цих проявів - зовсім інша.

Втім, нафтові дистиляти, бензол і формальдегід, що входять до складу багатьох освіжувачів повітря, здатні не лише викликати появу астми та алергії, але також і порушують весь обмін речовин, аж до розладу засвоюваності кальцію (і порушення щільності кісток) і навіть лейкемії.

Однак навіть освіжувачі повітря, що створені "на основі природних компонентів", не менш небезпечні, оскільки до складу входять фталати, небезпечні для людського організму речовини, які накопичуються в тканинах і поступово призводять до дисфункції репродуктивної системи.

Причина виникнення подібних захворювань - хімічні речовини, що входять до складу освіжувачів повітря, ароматичних свічок і подібних розробок. 

Джерело: АМН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!