Досить щасливі, або не такі вже й нещасні. Україна піднялась у рейтингу щасливих країн світу

1149 0
Україна піднялась у рейтингу щасливих країн світу на 13 пунктів, тепер ми на 110 сходинці.
Photo by Ben White on Unsplash

Photo by Ben White on Unsplash

Україна покращила свою позицію у рейтингу, а Фінляндія тим часом четвертий рік поспіль стає найщасливішою країною у світі. Про це йдеться у World Happiness Report – щорічному звіті, який фінансується ООН, повідомляє Європейська правда.

Згідно зі звітом, Данія посіла друге місце, потім іде Швейцарія, Ісландія та Нідерланди. Нова Зеландія знову стала єдиною неєвропейською державою в топ-10. Велика Британія опустилася з 13-го на 17-е місце. 

Читайте також: У Львові виявили британський штам коронавірусу

Україна покращила місце в рейтингу, піднявшись на 13 пунктів на 110 сходинку, між Алжиром та Іраком.

Аналітики опитали людей у 149 країнах, просили оцінити своє власне щастя.

Також враховувались різні показники, включаючи соціальну підтримку, особисту свободу, валовий внутрішній продукт (ВВП) та рівень корупції.

Найбільш нещасною у світі країною вважається Афганістан, за яким ідуть Лесото, Ботсвана, Руанда та Зімбабве.

Автори доповіді зазначають, що «значно зросла частота негативних емоцій» у третині країн, імовірно, через наслідки пандемії.

Читайте також: Рік пандемії. 20 березня у Львові зафіксували першого хворого на Сovid-19

Однак у 22 країнах справа налагодилася. Кілька азіатських країн посіли краще місце, ніж у минулорічному рейтингу, тоді як Китай перемістився на 84-е місце з 94- го.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!