Етно-галерея Роксоляни Шимчук із вишиванками з'їжджає з «Опери Пасаж»

5516 0
Галерея відомої дизайнерки та етнографки має виїхати з «Опери Пасаж» до 1 жовтня.
Фото: Опера Пасаж

Фото: Опера Пасаж

Приватний музей вишиванок, етно-галерея Роксоляни Шимчук має з'їхати із торгового центру на проспекті Свободи, 27. Наразі колекціонерка шукає нове приміщення і навіть припускає, що на деякий час експозицію доведеться закрити. Про це Роксоляна Шимчук повідомила у коментарі Тvoemisto.tv.

Читайте також: Чим відрізнялися різдвяні вишиванки від великодніх. Пояснення етнографки

«Тільки вчора ми отримали повідомлення про виселення. Поки не знаємо, чи відновимо музейну експозицію. Хотілося б, адже явище унікальне – приватних колекцій є багато, але мало з них доступні для огляду. До нас приїжджають люди зі всього світу – Європи, Америки, Канади, Австралії. Так само до нас приходять чимало майстрів, які можуть розгледіти унікальні шви вишивок не під склом, а наживо», – розповіла дизайнерка.

За словами Роксоляни Шимчук, окрім різноманітних етноколекцій, у галереї також є її майстерня. Загалом площа складає майже 400 квадратних метрів. Нове приміщення планує шукати уже більше за площею. 

«У нас тисячі експонатів. Якщо вдасться переїхати, то це буде по-своєму нова експозиція, адже у старому приміщенні нам вже бракувало місця, деякі речі складали у скрині, натомість виставляли інші», – зазначила майстриня.

Читайте також: Не буває однакових. Як львів'янка дає нове життя старим вишиванкам

Додамо, що львів’янка Роксоляна Шимчук є відомою дизайнеркою, етнографисткою, галеристкою та колекціонеркою стародавнього українського одягу зі всієї України. В «Опері Пасаж» її етно-галерея була майже п’ять років.

Юлія Свірчинська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!