Фонд гарантування продав елітну віллу в Конча-Заспі за більше ніж 300 мільйонів

1434 0
Під час аукціону стартова ціна зросла на 166% – зі 187,6 млн грн до 311,1 млн грн.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розкішну віллу на аукціоні в системі Prozorro. Спецактив Промінвестбанку в Конча-Заспі – заміський комплекс з розкішною мебльованою віллою, кількома гостьовими будиночками, СПА-центром, рестораном та готелем. Про продаж об'єкта повідомили у пресслужбі Фонду.

Відомо, що торги проходили за англійською моделлю аукціону, у них взяли участь троє осіб. Під час аукціону стартова ціна зросла на 166% – зі 187,6 млн грн до 311,1 млн грн.

Переможцем аукціону стала зареєстрована у Києві компанія "Мідал". Згідно з відкритими реєстрами, її створили в 2019 році, займається нерухомістю. Власник – Максим Кріппа.

Переможець аукціону вже перерахував усю суму за лот, триває підготовка до підписання договору купівлі-продажу.

«Це був дуже цікавий, але у той же час непростий актив. На продаж виставлявся комплекс будівель та споруд в елітному передмісті Києва. Серед об’єктів, включених до складу лоту – розкішна мебльована вілла, гостьові будинки, СПА-центр, будівлі ресторану та готелю, еллінг для зберігання та ремонту човнів чи яхт. При цьому, як ми від самого початку говорили, за зовнішньою привабливістю цей об’єкт мав і кілька «але». Приміром,  юридично це не цілісний комплекс, і  на частину земельних ділянок, навіть які банк оздобив тротуарною плиткою, відсутнє право власності. Між тим, максимальна відкритість та прозорість процесу продажу забезпечили конкуренцію та зростання ціни за лот уже на перших торгах»,  пояснює Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів.

Отримані кошти будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами банку.

Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!