Фото Львова перемогло у спецномінації конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

2195 0
Також до списку переможців потрапили фото синагоги у Бродах та храму Воздвиження Чесного Хреста у Городку.
Фото: «Вікі любить пам’ятки», Максим Присяжнюк

Фото: «Вікі любить пам’ятки», Максим Присяжнюк

Проєкт «Вікі любить пам'ятки» оприлюднив переможців дебютної спецномінації «Via Regia Ukraine». У спецномінації змагалися світлини пам’яток, розташованих у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Городку (Львівська область), Луцьку, Володимирі-Волинському, Радомишлі, Житомирі та Києві.

На номінацію подали близько 6500 світлин понад 1500 об’єктів. У фінальному раунді журі вибрало роботи трьох авторів-переможців, а також найкращу світлину із кожного міста на шляху Via Regia.

Перше місце посів автор Максим Присяжнюк із 4 світлинами із Києва та Львова.

На другому місці – фото вітряка із села Кудряве Охтирського району Сумської області, що зараз у музеї просто неба в Пирогові (Київ) авторства Руслана Грибюка. На третьому місці опинилася світлина Катерини Байдужої із замком князів Острозьких в Острозі.

У Бродах перемогло фото Старої Синагоги від користувачки KAA NINANINA.

А у місті Городок Львівської області журі відзначило роботу Галини Вилійки, де зображено костел Воздвиження Чесного Хреста.

Довідка

Wiki Loves Monuments («Вікі любить пам’ятки») – фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводять у близько 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа, в тому числі в Україні – ГО «Вікімедіа Україна».

Мета конкурсу – зібрати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу.

Конкурс розкриє незвичайні сторінки історії та культури України для мільйонів Інтернет-користувачів країни та світу. Адже у Вікіпедії створюється найбільший та найповніший каталог українських культурних пам’яток – його й проілюструють зібрані під час конкурсу фотографії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!