Фотофакт: у Львові встановили національний рекорд

2194 0
Минулого тижня у Львові в рамках мистецького проекту «Арт-Тареля» встановили національний рекорд – розмалювали найбільшу в Україні дерев’яну тарілку діаметром 3,53 м, яку було презентовано на гастрономічному фестивалі «Львів на тарілці».
фото: vgolos.com.ua

фото: vgolos.com.ua

«Такий рекорд ми зареєстрували вперше і дуже знаково, що рекордсменкою стала саме арт-інсталяція зі Львова – міста, яке є визнаною українською гастрономічною столицею», – розповідає організатор фестивалю Андрій Сидор.

Тарілку упродовж чотирьох днів розмалювала відома львівська художниця Уляна Нищук – авторка низки персональних виставок та учасниця понад 20 виставок у рідному місті та Києві. Основою розпису стали гастрономічні варіації на тему овочів, з використанням авторського орнаменту для вибійки майстрині Ольги Костюченко, – інформують у прес-службі міськради.

Рекорд було зафіксовано під аплодисменти сотень львів’ян та гостей міста. Всі запрошені мали чудову нагоду скуштувати галицькі смаколики, представлені на фестивалі «Львів на тарілці».

Протягом чотирьох днів червня львів'яни та багаточисленні гості міста, гурмани мали змогу насолодитися палітрою смаків різноманітних національних страв, представлених у Львові. Цього року фестиваль «Львів на Тарілці» мав яскраво виражений джазовий присмак, адже відбувався у час, коли у Львові звучав Alfa Jazz Fest. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!